Drugs tegen depressie?

11 Augustus 2018

drugs-tegen-depressie-1Depressie is iets wat je liever niet overkomt, maar wanneer het je dan toch overkomt is het lastig te bepalen of je het wel degelijk hebt.

Een mindere dag, verandert in een mindere week, een mindere week in een maand enz.

Tegen depressie zijn er een aantal behandelingen, zoals therapie of antidepressiva. Maar wat als je nu alles al hebt geprobeerd en je bent nog steeds niet van je depressie vanaf?

Wel dan neem je drugs. Niet elke drugs natuurlijk, drugs K ofwel Ketamine. Ketamine is vooral bekend als psychedelische drug, recreatief gebruikt om te hallucineren en verkrijgbaar op de zwarte markt onder de naam ‘Special K’ of ‘vitamine K’.

In ziekenhuizen wordt het middel al jaren gebruikt in hoge doses als verdovingsmiddel door anesthesisten en off-label als bestrijdingsmiddel tegen chronische pijn.

Volgens recent onderzoek blijkt dat het intraveneus toedienen van ketamine effectief is om therapieresistente majeure depressie te behandelen; bovendien werkt het snel, zonder 4 tot 8 weken te hoeven wachten op effect, zoals bij de huidige antidepressie middelen.

Kosta redactie