Een analoge klok, wat is dat?

21 Oktober 2018

een-analoge-klok-wat-is-dat-1Met al de digitale klokken die kinderen nu rondom zich hebben, zijn er veel kinderen die de analoge klok niet meer kunnen lezen.

Kinderen die tijdens hun examen geen digitale klok hebben weten niet hoe laat het is en hoe ze hun tijd moeten indelen, ook al hangt er een analoge klok.

Volgens Malcolm Trobe van de Association of School and College Leaders, een Engelse school, is dit het gevolg van het gebruik van digitale middelen onder jongeren. “Ze zijn gewend om de tijd digitaal te lezen op hun telefoon en op hun computer. Zo ongeveer alles om hen heen is digitaal, dus de tijd wordt dan ook overal digitaal aangegeven”, vertelt hij aan The Telegraph.

Dus nu komt de school met een idee, al de analoge klokken weg en digitale in de plaats. Sommigen vinden dit een goed idee, anderen vinden dit een heel slecht idee. Of andere scholen hieraan gaan meedoen is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat veel leerkrachten kinderen zowel de analoge klok leren lezen als de digitale klok.

Velen vinden dat leerkrachten meer belang moeten hechten aan het leren lezen van de analoge klok dan aan de digitale, maar of er ook daadwerkelijk iets aan gedaan wordt is niet zeker.

Kosta redactie