Een koffer die u volgt

7 Februari 2018

een-koffer-die-u-volgt-1Na de zelfrijdende auto’s komt er nu ook de zelfrijdende koffer, die het mogelijk maakt om te reizen zonder een koffer achter je aan te zeulen. De kofferrobots, die op de CES in Las Vegas werden voorgesteld, de grootste beurs ter wereld voor elektronica, maken gebruik van de technologie die gebruikt wordt in auto’s om zelfstandig te rijden.

Start-up Travelmate uit de Verenigde Staten maakte de koffer die gecontroleerd wordt via de smartphone. Hij kan 11 kilometer per uur rijden in het spoor van zijn eigenaar, terwijl het obstakels op zijn weg ontwijkt. Dankzij kunstmatige intelligentie volgt de koffer uw ritme. Hoe snel u ook loopt, de koffer zal u volgen. Als u vertraagt, vertraagt hij. Als u stopt, stopt hij ook. Het doel is uiteraard om de handen vrij te hebben.

Via de app kan de bagage ook bestuurd worden als een wagentje op afstandsbediening. Voortaan kunt u uw koffie drinken terwijl u uw koffer bij u heeft. Ook voor mensen met een handicap is het handig. De verwachting is dat de zelfrijdende koffer in Europa ongeveer 1.100 dollar (ongeveer €  920) gaat kosten.

Kosta redactie