Een koopje

21 December 2017

een-koopje-1

De Villa Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Côte d’Azur staat te koop voor liefst € 350 miljoen. Daarmee is het de duurste villa van Europa.

Koning Leopold II van België kocht het in 1904 met geld dat hij in de toenmalige Belgische kolonie Congo had buitgemaakt.

De Villa Les Cèdres is in totaal meer dan 14 hectare groot. De bewoonbare ruimte is 1.700 m2. De villa heeft veertienslaapkamers, een balzaal, een Olympisch zwembad en stallen die plaats bieden aan dertig paarden. In de tuin staan 15.000 planten en twintig serres.

Villa Les Cèdres werd 187 jaar geleden gebouwd. Het was eerst eigendom van de burgemeester van Villefranche-sur-Mer, maar die verkocht het in 1904 aan koning Leopold II. In 2008 telde de Russische miljardair Michail Prochorov er nog € 496 miljoen voor neer, maar vandaag is “Villa Leopolda” eigendom van Davide Campari-Milano SpA, de Italiaanse destilleerderij van Campari en Grand Marier.

Saint-Jean-Cap-Ferrat is een klein dorpje met slechts 2.000 inwoners. Maar de kans dat je er beroemdheden of royalty ontmoet, is groot. Zo vertoefden Winston Churchill, Charlie Chaplin en Elizabeth Taylor er ooit graag. En wie het optrekje binnenkort koopt, krijgt Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, en componist Andrew Lloyd Webber als buren.

Kosta redactie