Een ventilator naast je bed is ongezond

23 September 2018

een-ventilator-naast-je-bed-is-ongezond-1Niks is zaliger dan een ventilator als het zo warm is, zeker als je ´s nachts niet kunt slapen door de hitte. Maar wat als we je nu eens vertellen dat dat eigenlijk heel ongezond is?

Doordat de ventilator rond blaast, blaast deze stof mee omhoog, wat dan op je gezicht terechtkomt Niet alleen het stof komt omhoog, maar ook pollen en andere troep die je liever niet op je gezicht krijgt. Het stof en andere stoffen komen dan in je neus- en mondholtes te zitten. Dit zorgt er dan weer voor dat je gemakkelijker last hebt van astma, hooikoorts en infecties.

Daarnaast zullen je neus- en mondholtes uitdrogen waardoor onnodige en overtollige slijmen zullen aangemaakt worden. Die zorgen er op hun beurt weer voor dat je zal wakker worden met veel hoofdpijn. En naast al dat stof is het ook slecht voor je spieren. De tocht en koude lucht zet zich meteen op je spieren, waardoor het aanvoelt alsof je slecht hebt gelegen en zelfs een stijve nek of schouders krijgt.

De beste oplossing? Zet je ventilator overdag aan als je niet op je kamer bent, en zodra het afkoelt (als het dat doet) buiten, doe je je raam open. Zo verlucht je de kamer en koelt hij beter af!

Kosta redactie