Empresari@s aan de kust aan het woord empresarias-aan-de-kust-dieter-beckx-1

3 Mei 2018

Deze keer spreek ik met Dieter Beckx, personal trainer en Cross fit instructeur.


Wat is je achtergrond?

In 2008 leerde ik tijdens een surfvakantie in Tarifa mijn vrouw kennen, het klikte zo goed dat ik besloot langer te blijven om te kijken of er sprake was van vakantieliefde of iets meer.

Zij werkte toen bij Spaanse ambassade in Denemarken en we hebben eerst een tijd een langeafstandsrelatie gehad. We hebben altijd in ons achterhoofd gehad dat we naar Spanje wilden en toen onze zoon werd geboren besloten we de kans te wagen.

We waren tussendoor al vaak hier geweest en kozen voor Marbella, qua werk zou dat meer kansen bieden. En het ligt dicht bij Tarifa. We hadden onszelf een jaar gegeven om te kijken of we het zouden redden. En dat is gelukt.

In België was ik biologieleraar en docent lichamelijke opvoeding en had voldoende tijd om andere dingen te gaan doen. Ik ben zwemtrainingen gaan geven en besloot een aantal cursussen zoals bijvoorbeeld Crossfit te volgen om me meer te specialiseren in bepaalde sporten.

Toen ben ik ook echt als personal trainer aan de slag gegaan, naast mijn baan als docent. En uiteindelijk is dat nu mijn beroep hier geworden.


Ben je nu zelf ook uitgeleerd?

Ik volg hier ook nog regelmatig cursussen en seminars, om op de hoogte te blijven en nieuwe dingen toe te kunnen passen.

Voor Crossfit bijvoorbeeld moet je elke vijf jaar een opfriscursus doen of een cursus voor een hoger niveau volgen, anders mag je geen officiële crossfit training meer geven. Daarnaast verdiep ik me in de laatste ontwikkelingen om zo efficiënt mogelijk te trainen, door te kijken naar trends in de Verenigde Staten. Daar bedoel ik niet de trends mee die je daar in de tijdschriften breeduit gepromoot ziet, want daar zitten vaak commerciële belangen achter.

De grote universiteiten met eigen sportteams besteden veel geld en tijd aan onderzoek naar de beste manieren om te trainen, dat zijn de echt interessante trends.


Zoektocht naar werk empresarias-aan-de-kust-dieter-beckx-2

Ik ben zelf ook Crossfit gaan trainen in Elviria, daarna nam ik lessen over als het personeel met vakantie was en nu werk ik er op vaste tijden. Daarnaast werk ik ook veel bij hotels, bijvoorbeeld voor zakenmensen die gedurende hun verblijf willen sporten. Het grote voordeel is dat ik zoveel talen goed spreek, daardoor kan ik veel meer klanten aannemen dan bijvoorbeeld mijn Spaanse collega’s. En het zijn wel vaak de buitenlanders die een personal trainer in de arm nemen. Spanjaarden hebben daar over het algemeen het budget niet voor.


Blijf je altijd trainer?

Ik wil sowieso altijd met sport bezig zijn. Samen met een online marketingspecialist hebben we onlangs een online platform met trainingsvideo’s gelanceerd, buffbody.fit. Daarvoor hebben we verschillende trainingsprogramma’s van elk gemiddeld 12 weken opgezet. Daar blijven we de komende jaren actief aan werken zodat we steeds nieuwe, leuke trainingen kunnen blijven bieden.


Heb je nog tips voor ondernemers? empresarias-aan-de-kust-dieter-beckx-3

Zorg ervoor dat je je talen spreekt. En besteed tijd aan netwerken. Het is hier een microwereld en je moet het vaak hebben van aanbevelingen van anderen. Betrouwbaar zijn is een eerste vereiste!


Waar ben jij in je vrije tijd te vinden?

We komen graag in het restaurant ‘Aquí te quiero ver’ en het strandbarretje daarnaast. En natuurlijk ga ik graag naar Tarifa om te surfen. Als ik daar al een tijdje niet ben geweest en er staat een lekker windje, ga ik zelfs even tussen de trainingen door die kant uit.


Kosta redactie