Estepona sluit nieuwe noordelijke bypass af

17 Januari 2020

estepona-nieuwe-noordelijke-bypass-1Met de werkzaamheden is een investering van zeven miljoen euro gemoeid en konden 445 gratis parkeerplaatsen, 1,5 kilometer fietspaden en 18.000 vierkante meter groen worden aangelegd.

Het stadhuis van Estepona heeft de bouwwerkzaamheden aan de noordelijke ringweg van de stad afgerond, een grote wegeninfrastructuur die wordt aangevuld met een breed scala aan diensten in het noordelijke deel van de stad en die recent in gebruik is genomen.

Het project, waarmee een investering van 7 miljoen euro gemoeid was, bestond uit de aanleg van negen wegen die het Trade Fair Park, het Felipe VI Auditorium, het noordelijke deel van Juan Benítez en het meest oostelijke deel van de stad met elkaar verbinden.

Deze nieuwe ringweg in het noordelijke gebied zal het verkeer en de mobiliteit in de stad verbeteren en is een alternatief voor de ringweg langs de Avenida de Andalucía, een van de wegen met het meeste autoverkeer. De aanleg van deze nieuwe wegen heeft het mogelijk gemaakt om de stad te voorzien van 445 gratis parkeerplaatsen.

Kosta redactie