Facta, non verba: geen woorden maar daden!

1 Januari 2009

facta-non-verba-geen-woorden-maar-daden-1

Sla een krant open, zet de radio of televisie aan, ga via je homepage het internet op en onheilstijdingen. Da’s helaas de realiteit anno januari 2009. De crisis, veelal vertaald naar de persoonlijke gevolgen – crisis dus, is hét onderwerp van gesprek. Ook, of misschien wel juist, zo valt me op, tussen landgenoten in Spanje. Misschien is dat wel logisch, want geld en aanverwante zaken zijn van oudsher geliefde onderwerpen hier en naar verluidt heeft u er wel een beetje van... Maar ik, ik word niet blij van dat voortdurende gewauwel over geld.


Levensparool

Ofschoon ik heus over enige realiteitszin beschik en de barre tijden ook niet zonder meer aan dit deurtje voorbij gaan, heb ik geen zin om er lang bij stil te staan. Ik ben van huis uit een optimist en richt mijn vizier graag op aangename zaken. Bijkomend voordeel: een optimist heeft vijftig procent minder kans op hart- en vaatziekten, zo concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Men vermoedt dat iemand met een positieve inslag tegenslagen doeltreffender verwerkt en dat een optimist effectiever hulp en steun voor zichzelf regelt. Kortom: pluk de dag blijft mijn levensspreuk en de hemel zij geprezen ontmoet ik regelmatig ‘soortgelijken’, soulmates zoals die tegenwoordig heten. Van gesprekken met hen word ik juist wél vrolijk.


Mister Energy

Kees Kuijsters is zo iemand. Als praktisch overal ter wereld donkerrode cijfers worden geschreven en ondernemers flink tandjes moeten terugschakelen, start Mister Energy een nieuw magazine, Kosta gedoopt. Toen Kees over zijn initiatief vertelde, gingen mijn gedachten uit naar Damien Hirst, u weet wel, de vervaardiger van het kunstwerk ‘Forthe love of God’; een menselijke schedel ingelegd met 8.601 diamanten (1.106,18 karaat). Een investering van zo’n slordige twintig miljoen Engelse ponden. Er werd door adviseurs stevig op hem ingepraat om misschien toch andere kunst te overwegen (pleaaaase…), maar…het is vergeefs gefluit, als het paard niet wil pissen! Hurst, lekker eigengerijd, extravant, wars van concessies, zette gewoon door!


Slipstream

Eerlijk is eerlijk, aanvankelijk heb nota bene ik, de rasoptimist, mijn wenkbrauen gefronsd bij zoveel enthousiasme, maar twee maanden in de slipstream van het Kosta-team ben ik dik overtuigd van de formule en het bestaansrecht. Ik ben blij en trots dat de eerste Kosta nu voor u ligt. Het resultaat van facta, non verba. Geen woorden maar daden. En dat is een levensmotto van Kosta’s uitgever, ook zo’n doorzetter!


No-nonsense

Kosta is een aangenaam, lekker leesbaar, no-nonsense magazine. Hoogdravende literaire beschouwingen zult u hier niet aantreffen, wél waardevolle en actuele (Spanje)informatie, lezenswaardige interviews met BN’ers en BB’ers, bijdragen van en over Nederlandse en Belgische ondernemers, concrete tips over wat te doen en waar te gaan en columns, ja ja, ben maar gerust, óók over geld!


Ik wens u veel leesplezier.
Ik wens Kosta een lang en succesvol leven.


Hein Arts

Ps. ‘For the love of God’ is inmiddels verkocht voor honderd miljoen pond of ietsjes meer. Over de moraal van dit ps’je mag u zelf eens nadenken.

Kosta redactie