Fietsen met een doel

8 December 2017

fietsen-met-een-doel-1

De inwoners van de provincie Antwerpen nemen de fiets vooral voor verplaatsingen met een doel. Zeven op de tien fietsers blijkt op weg naar het werk, de winkel of de sportclub. Dat is gebleken uit een grote enquête die het provinciebestuur dit jaar heeft afgenomen.

De fiets wordt meer en meer als volwaardig vervoermiddel gebruikt en niet alleen meer in het weekend. De verhouding tussen mannen en vrouwen is gelijk bij de functionele fietsers, terwijl er in het recreatieve fietsen nog een meerderheid van mannelijk publiek is (meer dan 63%).

Er hebben weinig scholieren en studenten de enquête ingevuld. Slechts 5% van de deelnemers was met de fiets op weg naar school. Deze doelgroep moet dus sterker bij het beleid betrokken worden. Meer dan 6.000 mensen hebben de vragenlijst ingevuld. Ze liep vier maanden en begon in mei.

De volledige resultaten worden in het voorjaar van 2018 verwacht. Met de enquête wil de provincie te weten komen wie, wanneer en waar fietst, om er haar beleid beter op af te stemmen.

Kosta redactie