Ford Bravo, hier heerst de stilte van een spookstad

10 Oktober 2017

ford-bravo-hier-heerst-de-stilte-1

Rijd vanuit de ruige kust van Almería het binnenland in en je komt in het droogste stuk van Europa. De meeste toeristen die deze weg nemen, rijden steevast naar één van de 3 western dorpen: Mini-Hollywood, Western Leone en Ford Bravo. Vergeet de eerste twee en snuif de magische sfeer op van de glorieuze filmtijden en waan je eventjes de klassieke revolverheld in het “echte” western dorp Ford Bravo.


Een witgewassen pueblo en een fort in lucifer hout

ford-bravo-hier-heerst-de-stilte-2

Rotsachtige sierras zijn een decor voor dit houten wildwestdorp. Een cancan-danseres en een cowboy hangen lamlendig op de veranda van de saloon. Het is april en al te warm om je veel zorgen te maken in deze Europese woestijn.
In dit ooit zo beroemde western dorp staan voldragen bouwwerken maar evengoed staan er voorgevels die met balken en gipsplaat recht gehouden worden. In de saloon vind je oude foto’s van de ooit zo glorierijke tijden. De meest beroemde spaghettiwesterns werden hier opgenomen.
Maar ook werd Ford Bravo meermaals gebruikt voor videoclips en voor verschillende reclame films.


Volledige vrijheid in het voorjaar

ford-bravo-hier-heerst-de-stilte-3

Het ideale moment om Ford Bravo te bezoeken is het voorjaar of najaar. Het is warm maar niet ondraaglijk, zoals het hier op de droogste plek van Europa kan zijn. Massatoerisme vind je hier dan zeker niet, zodat je het dorp bijna voor jou alleen hebt.
Veel meer dan in de twee andere dorpen voel je in Ford Bravo de aantrekkingskracht van de western, de vrijheid en de natuur en de verlatenheid die doet denken aan het uitgestrekte Amerika.
Wanneer je hier rustig ergens tegenover leunt zie je in je gedachten zeker een beeld uit de film “The Good, the Bad and the Ugly”. Een leeg dorp, waar alleen een uitgemergelde hond even de stoffige vlakte oversteekt of het beeld waar plotseling een paard met cowboy aangerend komt om nadien weer te verdwijnen, na de nodige geweerschoten. Aan de rand van het dorp staat de stenen boog waaraan in het begin van “Once Upon a Time in the West” de “ Harmonica Man” werd opgehangen. Achteraan het dorp vind je nog de verouderde Mexicaanse stad die ook in verscheidene films diende als decor.


Wil je Ford Bravo ook eens bezoeken?

Meer informatie vind je op deze site: http://fortbravooficial.com

Veel western plezier !

Dirk Tibax