Foundation: hoe, wat, waar?

25 Maart 2019

foundation-hoe-wat-waar-1

Foundationfoutjes vermijden

Ook in de winter/lente willen we er graag goed uitzien. De zon wil tijdens deze periode niet echt meewerken. Omdat onze huid dan wat bleker en doffer is dan in de zomer is het aan te raden om een beetje foundation aan te brengen. Dit geeft natuurlijk enkel het gewenste effect als je de foundation juist aanbrengt.

Hieronder enkele foutjes die we vaak maken waardoor het gebruik van foundation een averechts effect heeft. Kennen jullie ze?

Aangezien we in de zomer een bruinere teint hebben dan in de winter moet je opletten met de kleur die je kiest. In de winter gebruik je beter een tint lichter. Om de juiste kleur te kiezen laat je je het beste adviseren in de winkel of lees je nu gewoon verder.

Kies altijd voor een foundation met een zonnefactor. Zeker aan de Costa del Sol komt de zon wat vaker tevoorschijn, maar ook al lijkt het soms alsof de zon niet schijnt, toch kan je huid beschadigd raken. Op deze manier vermijd je huidveroudering, pigmentvlekjes en fijne lijntjes die tevoorschijn kunnen komen.

Als laatste is het belangrijk dat je niet vergeet om een verzorgende crème te gebruiken. Vooral in de winter heeft je huid extra bescherming nodig. Een hydraterende crème beschermt je huid tegen ruw en droog weer. Wanneer je geen crème smeert zal je huid de bestanddelen van je foudation opnemen wat een poederachtig effect heeft en waardoor hij erg zichtbaar wordt.

 

foundation-hoe-wat-waar-2

Hoe kies je de juiste foundation voor jouw huid?

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste teint voor jezelf te kiezen. Toch is het heel belangrijk om een goede te kiezen. Foundation dient om je huid te egaliseren en om eventuele oneffenheden weg te werken. Let op! Foundation dient niet om je een zongebruind kleurtje te geven! Dat doe je beter achteraf met wat blush en een bronzer.


De juiste teint kiezen:

  • Ondertoon
    Kies een kleur die het meeste bij je eigen huidskleur past. Foundation komt in heel veel verschillende kleuren maar de eerste stap is om te kijken of jouw huid een koele of een warme ondertoon heeft. Dit kan je te weten komen door te kijken naar welke sieraden het beste bij je passen. Zilver staat het beste bij vrouwen met een koele kleur en goud bij vrouwen met een warme kleur. Een koele kleur heeft als ondertoon meestal roze en een warme kleur heeft een gele ondertoon.
  • Doe de test!
    Een foundation test je het beste uit op je gezicht zelf. Je armen en handen hebben een andere teint dan je gezicht waardoor het geen goed idee is om hierop te testen. Ook je hals is een goede plaats om te testen. Let bij het testen erop dat je niet teveel kunstlicht hebt. Dit kan namelijk een vertekend beeld geven aangezien kunstlicht je huid donkerder doet lijken.

 

Hoe aanbrengen?

foundation-hoe-wat-waar-3

De beste manier om je foundation aan te brengen is als volgt:

  1. Reinig en hydrateer je huid. Dit kan je doen met een gezichtsscrub en een hydraterende gezichtscrème.
  2. Gebruik dan foundation om je teint te egaliseren. Let erop dat je niet teveel foundation gebruikt, dat geeft een heel onnatuurlijk effect. Gebruik een stipje op je wangen, kin, neus en voorhoofd om het meest natuurlijke effect te bekomen.
  3. Breng wat concealer aan om imperfecties weg te werken.
  4. Breng wat poeder aan om te fixeren en om glans weg te werken.

 

Kosta redactie