Fuengirola begint eerste schoolbezoeken Romeinse overblijfselen Suel

8 Januari 2020

fuengirola-schoolbezoeken-overblijfselen-suel-1Het stadhuis van Fuengirola is begonnen met schoolbezoeken aan de archeologische werkzaamheden die worden uitgevoerd op de hellingen van het kasteel van Sohail om de geheimen van de oude Romeinse stad Suel te ontrafelen. Het doel van deze bezoeken is het verspreiden van wetenschappelijk werk en kennis onder leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs in de gemeente.

De bezoeken worden begeleid door de archeologen die het werk uitvoeren, die de schoolkinderen de methodologie van het werk uitleggen en wat ze daar verwachten te vinden. Het archeologische project van de Romeinse stad Suel bestaat uit zes fasen, verdeeld over zes jaar. In de eerste fase worden drie peilingen uitgevoerd op een oppervlakte van 200 vierkante meter, waarbij de structuren die worden gevonden, worden geconsolideerd.

De werkzaamheden worden verlengd tot het eerste kwartaal van 2020, waardoor de bouw van het podium en de tribunes voor de concerten van het Marenostrumfestival wordt stopgezet. Dit zal elk jaar worden gedaan totdat de geplande 1.600 vierkante meter peilingen zijn voltooid.

Kosta redactie