Gadgets van de maand april

10 April 2018

 

Bearbot

gadgets-van-de-maand-april-1

Ook genoeg van al die afstandsbedieningen? Tegenwoordig heb je er voor alles wel één nodig.

Vanaf nu is Bearbot je nieuwe vriend in huis. Zoals de naam het al verklapt gaat het om een apparaatje dat eruit ziet als een beer, waarmee je het hele huis kan regelen.

Deze kleine beer heeft infrarood-, Bluetooth-, radio- en ZigBee-sensoren die zijn ontworpen om met vrijwel elk smart home-apparaat te werken, van je HVAC tot je tv.

Je “temt” de beer met een smartphone-app waarmee je commando’s kunt maken en kunt kiezen met welke sensor de beer zal luisteren voor die specifieke opdracht.

Maar, wat echt uniek is, is de verschillende manieren waarop je het kunt bedienen. Je kunt opdrachten programmeren in de afstandsbediening of een specifieke handbeweging “aanleren”. Zwaai met je vinger voor de buik van de beer, en hij zal gehoorzamen.

Zo kan hij o.a. lichten dimmen, zappen tussen verschillende programma’s op televisie, volumes aanpassen, enzovoort. Doordat hij zo compact is kan je hem gemakkelijk meenemen van de ene ruimte naar de andere.

De Bearbot kan je nu bestellen op Indiegogo vanaf 75 euro.

Meer informatie: www.indiegogo.com

 

Minibrew

gadgets-van-de-maand-april-2

Maak je eigen bier! Minibrew is een automatische mini-brouwerij waarmee je gepersonaliseerd bier kan maken. Een app assisteert je in het maken van een gepersonaliseerd recept op basis van smaak en sterkte. Minibrew bezorgt verse ingrediënten, geselecteerd door meesterbrouwers en genomineerde, ambachtelijke brouwerijen. Doe de ingrediënten in de machine en de Minibrew zorgt voor de rest.

In 2018 is craft een grote trend. Mensen worden aangetrokken door unieke designstukken met karakter i.p.v. een voorwerp vervaardigd via massaproductie. Anderen willen zelf hun handen vuil maken en creatief bezig zijn om eigen decoraties te maken. Deze Minibrew voldoet aan al deze eisen en is buiten functioneel ook mooi om in je keuken te hebben staan. Het is ook handig dat hij niet veel groter is dan een koffiemachine, waardoor hij dus niet veel plaats inneemt in je keuken.

Mensen staan weer graag achter de pannen, geïnspireerd door kookprogramma’s en apps waar chefs je helpen om kwaliteitsvoeding op tafel neer te zetten. Bij een maaltijd past wel altijd een goed glas wijn of een fris biertje.
Op deze manier kom je nooit meer zonder een koel biertje te zitten!
Na een succesvolle crowdfundcampagne is de Nederlandse MiniBrew nu online te koop!

Meer informatie: www.minibrew.io

Kosta redactie