Gadgets van de maand mei

1 Mei 2018

 

Smartboy 

gadgets-van-de-maand-mei-1

Voor wie van nostalgie houdt is er nu de SmartBoy. Back to the ‘80s!

Voor wie het model nog kent dat werd uitgebracht door Nintendo in 1989, is er nu de moderne versie die je met je smartphone kunt spelen. Indien je thuis nog oude games hebt liggen is er nu een goede reden om ze weer tevoorschijn te halen.

De SmartBoy sluit je aan op je smartphone, waarna je de GameBoy-cartridge aan de achterkant van het apparaatje plaatst. Op de voorkant vind je de traditionele vierpuntsdruktoets en andere knoppen van de oude GameBoy, terwijl spellen worden getoond op de bovenkant van je smartphonescherm.

De SmartBoy ondersteunt zowel GameBoy- als GameBoy Color-games. Dat betekent dat een zeer groot aantal klassiekers speelbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan Tetris, Super Mario Land, en de eerste Pokémon-games. Je moet daarvoor natuurlijk wel over de originele cartridges beschikken, maar die zijn vaak nog in grote aantallen te vinden op tweedehandssites.

Daarnaast kun je volgens de ontwikkelaars via de Play Store straks GameBoy Advance-games downloaden en spelen, al is het nog niet helemaal duidelijk hoe dat in zijn werk zal gaan.

Meer informatie: www.fnac.es

 

We.Stream 

gadgets-van-de-maand-mei-2

Voor wie van reizen houdt of wie voor zaken veel op reis moet, werd er dit nieuwe gadget - van Nederlandse bodem - gelanceerd. Met dit apparaat heb je op een veilige manier wifi op reis zonder dat het nodig is dat je een lokale simkaart aanschaft. Via de cloud sim technologie is het mogelijk om reeds in meer dan 100 landen, waaronder China, de Verenigde Staten, Australië en Europa, hiermee online te gaan.

Het gebruik van internet op een smartphone, tablet of laptop in andere continenten, is door de hoge roamingkosten meestal erg duur. Veel mensen maken daarom in het buitenland gebruik van publieke WiFi-hotspots. Maar het verbinden met publieke WiFi-netwerken is zeer riskant. Ze worden vaak door hackers gebruikt om informatie te onderscheppen. We.Stream biedt hiervoor de oplossing. Reizigers hebben met We.Stream altijd en overal een eigen veilige en betaalbare WiFi-hotspot op zak.

Het device heeft de afmeting van een smartphone en een accu die tot 15 uur mee gaat. We.Stream kan tevens als powerbank fungeren, zodat smartphones en tablets veilig kunnen worden opgeladen.

We.Stream kost €149, inclusief een 2 GB databundel. Via het schermpje kun je aanvullende databundels van 2, 5 of 10 GB aanschaffen via een creditcard of PayPal.

Meer informatie: https://www.we.stream

Kosta redactie