18 oktober: Geen Baard Dag

18 Oktober 2019

geen-baard-dag-2019-1Er is de laatste tijd een sterke beweging geweest om terug te keren naar de tijd dat baarden werden gezien als een sterk statement van mannelijkheid. In een gedurfde tegenbeweging komt Geen Baard dag langs om mannen te overtuigen om een scheermesje mee te nemen om terug te keren naar een gladde babyhuid. Terwijl sommigen van ons het gevoel hebben dat dit niets erger is dan pure ketterij (tenzij we die hipsters kunnen overtuigen om zich te scheren), voelen Geen Baard dag-aanhangers dat een schoon gezicht een mooi gezicht is.

De meest voor de hand liggende methode om deze dag te vieren is toch verschijnen met een mooi babygezicht. Jongensachtige charme is de laatste jaren in de mode, dus misschien is het tijd om uit te zoeken of je nog steeds dat blote gezicht kunt tonen, of je er misschien aan te herinneren dat dit de reden is waarom je een baard hebt laten groeien in de eerste plaats.

Je kunt ook samen met een groep vrienden een 'scheer'-dag doorbrengen. Soms is het makkelijker om samen met vrienden de sprong naar een nieuwe look te wagen, dus breng al je baardvrienden bij elkaar en maak hun vrouwen of echtgenoten bang, of maak ze blij door eindelijk die oude gezichtsbeharing weg te scheren.

Kosta redactie