Gelijk oversteken

23 December 2017

gelijk-oversteken-1

Marktplaats introduceert de dienst “Gelijk Oversteken”. Daarmee wordt het geld dat een koper betaalt pas aan de verkoper gegeven als het pakket ontvangen is. Zodra er een overeenkomst is gesloten tussen een koper en verkoper, stort de koper geld op een derdenrekening.

Pas als de koper aangeeft dat het pakje binnen is, krijgt de verkoper zijn geld. Laat de koper binnen zeven dagen na verzending weten dat het pakketje niet is aangekomen, dan wordt het geld niet overgemaakt.

Laat de koper daarentegen niets van zich horen, dan krijgt de verkoper alsnog zijn geld. Marktplaats werkt voor de dienst samen met Online BetaalPlatform. Het gebruik van de dienst kost de koper 2% van het aankoopbedrag. “Gelijk Oversteken” is een van de diverse nieuwe functionaliteiten waarmee Marktplaats de gebruikerservaring wil verbeteren.

Eerder dit jaar introduceerde het platform veilig betalen met behulp van Ideal. Het is allemaal onderdeel van de overgang naar mobiel. Inmiddels vindt 80% van al het verkeer plaats via de Marktplaats-app, 20% via de pc.

Kosta redactie