Gewicht verliezen bij het bekijken van enge films, het kan! 

16 December 2018

gewicht-verliezen-bij-het-bekijken-van-enge-films-1

Als je een fan bent van horrorfilms kan het zijn dat bij het bekijken ervan al eens gewicht verloren bent!

Volgens een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Westminster heeft het kijken van een angstaanjagende film een aantal gunstige effecten, waaronder het verbranden van calorieën en het stimuleren van de stemming van mensen. 

Onderzoekers lieten tien mensen, tien enge films kijken en controleerden hun hartslag, zuurstofopname en uitstoot van kooldioxide. Ze ontdekte hoe het blootstellen van de proefpersonen aan enge stimuli hen ertoe bracht om adrenaline vrij te geven, Richard Mackenzie (de leider van het onderzoek), beweert dat het zenuwstelsel de vecht-of-vluchtreactie teweegbrengt. Wanneer deze reactie wordt geactiveerd, begint het lichaam vet op te slaan voor energie, terwijl ook de bloedsuikerspiegel vrijkomt - het dwingt je lichaam ook om je stofwisseling op te voeren, waardoor je suiker verbrandt zonder de noodzaak van zuurstof. 

Dus, door het kijken van een enge film reageert je lichaam alsof je in een levensbedreigende situatie bent waardoor je dus calorieën verbrand zonder er iets voor te moeten doen. Dit betekent ook dat veel mensen die naar enge filmen kijken, de film niet perse leuk vonden, maar wel de adrenaline. 

Veel mensen zijn hier dan ook aan verslaafd, dus ja horror is verslavend, beter gezegd hoe je lichaam erop reageert is verslavend.

Kosta redactie