haar-verzorgen-in-de-zomer-1Haar verzorgen in de zomer

2 Augustus 2018

Het is weer zo ver. Nu de zomer begonnen is zijn we weer klaar om naar het zwembad of het strand te gaan. We hebben onze zonnecrème mee, onze zonnebril zit in onze tas, maar hoe zit het met de verzorging van onze haren? Extra verzorging is geen overbodige luxe. Er zijn verschillende producten op de markt te vinden die het haar specifiek beschermen tegen uitdroging.

 

Deze producten bevatten onder andere:

 • UV-filters: deze beschermen je haar tegen de schadelijke uv-straling, net zoals een zonnecrème dat doet voor je huid.
 • Oliën: deze oliën voeden je haar en geven het extra glans.
 • Antioxidanten: deze hebben een herstellende en voedende werking.
 • Glycerine: dit trekt het vocht uit de omgeving aan en hydrateert op deze manier het haar intensief.
 • Siliconen: dit werkt waterafstotend, wat ook kan helpen bij het afstoten van water, chloor en andere mineralen. Let wel op, want siliconen leggen een laag op je haar wat dan bij veelvuldig gebruik je haren toch weer uitdroogt. Om dit op te lossen zijn er tegenwoordig ook oplosbare siliconen.
 • SPF sprays: Deze zijn uitwasbaar en bevatten een SPF beschermingsfactor van ongeveer 12. Ze geven je haar extra bescherming tegen de zon.

 

Haartips 

haar-verzorgen-in-de-zomer-2

 1. Ook je haren hebben er baat bij dat je veel water opneemt. Aangezien het belangrijk is om in de zomer veel te drinken komt dit ook je haren ten goede.
 2. Vermijd de warmste momenten van de dag. Net zoals de zon dan extra schadelijk is voor je huid is dat ook zo voor je haren.
 3. Een hoed of ander hoofddeksel is niet alleen een stijlvol accessoire, het beschermt ook nog eens je haren. Ook beschermt het je hoofdhuid en voorkom je een zonnesteek door het dragen van een hoofddeksel.
 4. Vrouwen met lange haren kunnen dit het beste in een vlecht of een knotje dragen. Zo is de oppervlakte van de haren die aan de zon blootgesteld worden veel minder en dus minder schadelijk.
 5. Door je haren voor het zwemmen te wassen met een conditioner sluiten de haarschubben zich, waardoor chloor en zout minder kans krijgen om in je haar te dringen.
 6. Spoel je haar met kraanwater zowel voor als na het zwemmen, zo slagen chloor, zout en andere mineralen er minder snel in om in je haar te dringen.
 7. Vermijd chemische behandelingen zoals kleuring, highlights en permanent in de zomerperiode.
 8. Draag je je haar met een scheiding, vergeet deze dan ook niet in te smeren met een goede zonnebescherming.

 

Aftersun behandelingen voor je haar

Na een dagje in de zon is het een goed idee om je haar de kans te geven om te herstellen. Dat kan een masker, balsem, shampoo, olie of mousse zijn. Deze bevatten allerlei ingrediënten die je haar verzorgen, voeden en herstellen.

Voor de blondines onder ons die een groene waas krijgen op hun haar, raad ik aan om een mengsel van citroensap en bakpoeder op het haar te doen. Ook het rood van ketchup helpt de groene waas opheffen.

Fijne zomer iedereen!

Kosta redactie