Heeft u het ook zo warm?

2 Augustus 2018

heeft-u-het-ook-zo-warm-1

Het is zomer en dat kunnen we merken. Zweten hoort erbij, maar dat betekent niet dat we het ook leuk vinden. De meeste mensen houden er niet van, al is het een heel natuurlijk proces.

 

 

Tips tegen zweten:

  1. Let op wat je eet. Verschillende producten zijn zweetversterkend, zoals: peper, cafeïnerijke dranken, knoflook, uien, (rood) vlees, eieren en geraffineerde producten.
  2. Eet (of drink) salie. Dit kruid helpt bij overmatig transpireren. Je kan het gebruiken in je gerechten of het drinken als thee.
  3. Matig je alcoholgebruik. Alcohol zorgt voor de verwijding van de kleine bloedvaatjes onder de huid waardoor er meer bloed naar de huid stroomt en je het warm krijgt en gaat zweten.
  4. Draag zoveel mogelijk katoen en linnen. Dit zijn stoffen die ademen. Draag ook losse, luchtige kleding en trek elke dag schone kleren aan. Ook sokken kun je het best van katoen kopen.
  5. Zweet is reukloos, al kan het wel onaangenaam gaan ruiken. Dit heeft te maken met bacteriën die op de huid leven. Deze zetten het zweet om in geurstoffen waardoor er een zweetlucht ontstaat. Was jezelf dus grondig en gebruik daarna een goede deodorant.
  6. Voor een gevoelige huid kan je het best een roll-on deodorant kopen. Deze zijn doorgaans milder voor je huid.
  7. Met een paar kilo’s minder zweet je minder. Ook sport kan helpen. Mensen met een goede conditie hebben een lagere hartslag en zweten daardoor minder.

 

 

Make-up tips bij warm weer :

Prep en prime
Op warme dagen is een primer onmisbaar. Het zorgt ervoor dat foundation en/of andere make-up blijft zitten en de huid minder gaat glimmen. Gebruik het enkel op de plaatsen waar make-up sneller afslijt of afglijdt, op de T-zone en net naast je neus.

Langhoudende, matterende foundation
Kies voor een specifiek langhoudende variant die zelfs bij warm en vochtig weer goed blijft zitten. Heb je een vettere huid, dan is een matte foundation heel erg goed.

Matterende poeder
Iedereen heeft wel delen op het gezicht die meer glimmen dan andere delen en juist op die glimplekken moet je wat matterende poeder aanbrengen met een grote kwast. Dep het poeder op de huid en veeg het overtollige poeder weg.

Finishing poeder of bronzer
Werken in laagjes is echt de beste tip voor een langhoudende make-up bij een hittegolf, het is beter om dunne laagjes van verschillende producten te gebruiken in plaats van één dikke laag matte foundation. Gebruik finishing poeder of (niet te donkere) bronzer.

Waterbestendige eyeliner & mascara
Heb je geen zin in panda-ogen, dan is een waterproof mascara en/of oogpotlood een must op warme dagen.

Langhoudende lipstick
Felle lipstick is prachtig. Gebruik de vloeibare lipsticks die je in twee stappen aanbrengt, stap 1 zorgt voor een intense, matte kleur die de hele dag blijft zitten en stap 2 geeft extra comfort en verzorging.

Setting Spray
Ben je helemaal klaar met je make-up? Dan is de allerlaatste stap om een fixeerspray te gebruiken die je make-up nog langer mooi houdt.Wat is een goede deodorant?

Veel bekende deo’s bevatten aluminiumzouten, op de verpakking worden deze ook wel aluin of alum genoemd.

Deze stoffen blokkeren de zweetklieren waardoor de transpiratie stopt. Gezien de belangrijke functie van deze klieren is het niet aan te raden om het transpiratieproces stop te zetten. Ook kan het zorgen voor huidirritatie.

Er zijn steeds meer natuurlijke deo’s te verkrijgen. Deze hebben geen aluminiumzouten maar wel een antibacteriële werking waardoor je de vervelende zweetgeur kunt vermijden.

Kosta redactie