Historische foto Billy the Kid

14 Januari 2018

historische-foto-billy-the-kid-1Historici in de Verenigde Staten hebben op een oude foto van een stel cowboys de fameuze Amerikaanse crimineel William McCarthy herkend, beter bekend als Billy the Kid.

De foto in kwestie werd in 2011 gekocht door de Amerikaan Frank Abrams, die hem voor slechts tien dollar kocht op een rommelmarkt, zonder te weten dat hij daarmee eigenaar werd van een bijzondere prent, die nu miljoenen dollars waard is. In 2015 ontdekte de koper na de vondst van een van de twee andere bekende foto's van de revolverheld dat zowel Billy the Kid (2e van links) áls moordenaar sheriff Pat Garrett (uiterst rechts) op zijn afbeelding stonden.

Billy the Kid was een zeer gewelddadige misdadiger, die in 1881 op 21-jarige leeftijd werd doodgeschoten. Volgens experts is de foto van Abrams daarom tussen 1875 en 1880 gemaakt.

Overigens besloot de gouverneur van de Amerikaanse staat New Mexico in 2010 om de revolverheld geen postuum pardon te geven. Hij stelde te weinig bewijs te hebben om de 130 jaar geleden gestorven bandiet gratie te verlenen.

(Foto: Frank Abrams)

Kosta redactie