Hollands in de Haven

26 September 2019

Het was in feite onvermijdelijk en het moest er een keer van komen, een artikel over mijn favoriete zaken in het havengebied van Fuengirola. Omdat ik inmiddels woon en werk in de stad, kom ik er regelmatig en met veel plezier.

The Family Bar hollands-in-de-haven-1

The Family Bar is al vele jaren een begrip in Fuengirola. Voor Nederlanders is een bezoek aan dit eetcafé als het ware een beetje als thuis komen.

Of je hier nu permanent woont of op vakantie bent, je bent er welkom en voelt je eigenlijk gelijk op je gemak. Het is een Nederlandse oase te midden van Spaanse, Engelse en Scandinavische cafés en restaurants. De menukaart staat vol met oer-Hollands eten, het Heineken bier wordt geschonken in een fluitje of een vaasje en de bediening is vriendelijk en opgewekt. Doodnormaal denkt u misschien en dat is dus niet helemaal waar.

Claudia en Tony slagen erin om, samen met hun medewerkers, een unieke sfeer neer te zetten. Ze zijn altijd bezig met hun gasten en staan eigenlijk continu klaar om het de mensen naar hun zin te maken. Echte horecamensen, professionals en dat merk je aan alles. De hele dag klinkt er gezellige muziek en na het avondeten gaat het podium open voor het betere live entertainment. Eredivisie voetbalwedstrijden worden altijd getoond en tijdens belangrijke Nederlandse feestdagen (Oud en Nieuw, Carnaval, Koningsdag) mag je van The Family Bar steeds iets bijzonders verwachten.

Contact:
Puerto Deportivo  Local 317. Fuengirola
www.facebook.com/thefamilybarfuengirola

Openingstijden:
Alle dagen van 10.00 tot 02.00 uur

Café De Buurman hollands-in-de-haven-2

Café De Buurman is de meest recente aanwinst in de haven en eigenlijk nog maar een paar maanden open. Gezelligheid kent geen tijd (het staat er echt!) prijkt er op de gevel en daarmee is het natuurlijk uitstekend samengevat.

Een echt Hollands, bruin café met goed bier, heerlijke wijn, een bittergarnituur en lekkere muziek. Uitbaters Els en Robert hebben goed begrepen wat hun gasten willen en doen precies dat wat van hun verwacht wordt. Beter kun je het eigenlijk niet doen.

Nadat ze in februari de zaak overnamen is er veel veranderd. Het interieur is serieus verbouwd en heeft een warme en chique uitstraling. De kleuren zijn klassiek en het licht gedimd. Omdat de zaak niet zo groot is, is het er snel gezellig. Zo besloot ik eind maart mijn verjaardag in De Buurman te vieren en dat was, mede om die reden, een groot succes. Sindsdien kom ik er regelmatig, samen met vrienden en andere Nederlandse residenten. Café De Buurman lijkt een blijvertje te worden. Laten we hopen dat dat zo is en er nog heel veel gezellige middagen en avonden mogen volgen.

Contact:
Puerto Deportivo 302. Fuengirola
www.facebook.com/Cafedebuurmanfuengirola

Openingstijden:
Alle dagen van 16.00 tot 02.00 uur

Freddy Tamminga