Hondenbezitters leven langer

23 Februari 2018

hondenbezitters-leven-langer-1Uit een Zweeds onderzoek blijkt dat honden onze levensverwachting drastisch kunnen verhogen. Het onderzoek werd uitgevoerd op 3,4 miljoen mensen uit de leeftijdscategorie van 40 tot 80 jaar. Uit de resultaten van twaalf jaar onderzoek bleek dat een hond het risico van hartaandoeningen bij zijn baasje tot 23% verlaagt en de kans om te overlijden met 20% terugdringt.

Hondenbezitters tonen betere reacties op stress (hun bloeddruk en polsslag stijgen niet), hebben een hogere mate van fysieke activiteit en een iets lager cholesterolgehalte.

Honden moedigen je aan om te lopen, ze bieden sociale ondersteuning en ze maken het leven zinvoller. Als je een hond hebt, heb je meer interactie met andere mensen.

Het is vanzelfsprekend dat het risico op hartziekten niet vermindert wanneer je vanuit je luie zetel, met je hond op de schoot, een vettige maaltijd eet en ook een speelgoedhond zal weinig effect hebben. De meeste gezondheidsvoordelen worden behaald met retrievers of pointers.

Kosta redactie