Huidveroudering door je mobiel en andere apparaten

22 Augustus 2018

huidveroudering-door-je-mobiel-1De meeste mensen hebben wel een mobiel, en veel mensen spenderen hier heel veel tijd op. Sommigen spenderen zelfs meer tijd op hun mobiel dan dat ze echt menselijk contact hebben. Het is dan ook niet abnormaal dat deze effect heeft op je gezondheid. Niet alleen bij mensen die de hele dag doorbrengen op hun mobiel komen deze kwaaltjes voor, maar bij de meerderheid van de eigenaars van een mobiele telefoon.

Volgens een studie van de US National Library of Medicine zorgt te veel blootstelling aan HEV (het blauwe licht dat je scherm afstraalt) voor een versnelde veroudering van de huid. Het kan onder meer zorgen voor hyperpigmentatie, rimpels en andere lijntjes in het gezicht, zo schrijft Trendalert.

Er is niets dat je hieraan kan doen. Het enige dat je kan doen is minderen met je telefoon, laptop, computer, tablet of andere apparaten die blauw licht bevat. Er bestaan crèmes die je zouden beschermen tegen de HEV-stralingen. Hier zijn al onderzoeken naar gestart, want het zou namelijk de kans op huidkanker vergroten.

Dus minderen met de telefoon is de boodschap als je de kans op rimpels wilt verkleinen.

Kosta redactie