Hydraterende Huidverzorging

31 Juli 2020

hydraterende-huidverzorging-1Veel mensen denken dat huidverzorging alleen nodig is als je een probleem hebt of een gevoelige huid, maar dat is niet waar. Een gezonde huid heeft ook aandacht en zorg nodig, en zal je er dankbaar voor zijn. Zoals altijd is voorkomen makkelijker dan genezen.

Huidverzorging van binnen en buiten

Een andere misvatting is dat we onze huid alleen van buitenaf kunnen verzorgen.

Onze huid zal maximaal gezond zijn als we tegelijkertijd naar onze voeding en de uitwendige huidverzorging kijken.

Geraffineerde suiker veel meel en junkfood moeten worden vermeden.

Eet vezelrijk brood, zoet met een kleine hoeveelheid honing of bruine suiker, en eet veel groenten en fruit. Eet kleine hoeveelheden vlees en zuivelproducten.

Vergeet ook niet om veel vocht in te nemen, want onze huid kan het gemakkelijkst uitdrogen als we niet genoeg water drinken.

Als je dieet slecht is kan huidverzorging nodig zijn

Om onze huid gericht te behandelen, moeten we eerst bepalen wat voor soort huid we hebben. Normaal, droog, vet of gemengd?

Een normale huid glanst niet en rekt niet uit, dus de talgklieren werken perfect. Als de talgklieren niet goed functioneren, droogt de huid uit, is ze gespannen en jeukt ze soms. Als de talgklieren echter overwerkt zijn, wordt de huid vettig en glanzend.

Een vette huid mag niet worden verward met gemengde huidtypes waarbij sommige delen van het gezicht vet zijn en andere delen normaal of droog.

Het is vet in de T-lijn (voorhoofd, neus, kin) en de randen van de wangen en het voorhoofd zijn meestal van het normale type.

Hydrateer de droge huid

De beste manier om te hydrateren is om wat olie in onze huid te masseren, maar vergeet niet, nooit op een droog oppervlak, maar vochtig, zodat het zijn wonderen kan doen.

Breng een paar druppels olie aan op een gereinigde, gehydrateerde huid, masseer zachtjes en je bent klaar. Als je dit elke dag doet, zal je huid in korte tijd weer gezond zijn.

Behandeling van de vette en gemengde huid

De vette en gemengde huid hoeft niet absoluut droog te worden behandeld, omdat de talgklieren alleen worden gestimuleerd om verder te werken.

Het is nuttiger om theeteeënolie te mengen met een gemakkelijk opneembare olie (zoals jojoba).

Voeg 3 druppels theeboomolie van goede kwaliteit toe aan 10ml jojoba-olie, schud en masseer het mengsel elke ochtend en avond in een gereinigde, gehydrateerde huid.
Het kan vreemd zijn om de vette huid te behandelen met olie, maar als je huid de juiste hoeveelheid olie van buitenaf krijgt, zullen de talgklieren uiteindelijk minder talg produceren, waardoor de talgproductie genormaliseerd wordt.

Theeboomolie wordt ook aanbevolen voor de vette en gemengde huid, omdat de actieve bestanddelen ervan in balans zijn, dus waar de huid vet is, zal er minder talg zijn en meer waar het droog is.

Maar wees voorzichtig met het kopen van een goedkope theeboomolie , omdat het een allergie kan veroorzaken. Een goede kwaliteit is hier de sleutel.

De huid is het grootste oppervlak van het menselijk lichaam, dus het is echt belangrijk om er voor te zorgen.

Gelukkig kunnen veel gezonde huidverzorgingsproducten helpen.

Nicoletta Cyntia