IJsland als zomerbestemming

20 September 2018

ijsland-als-beste-zomerbestemming-1Ook al klinkt IJsland niet als een zomerbestemming (vulkanen, koud, sneeuw, beren, enz..). Toch is het wel zo, en dit is waarom.

In de zomer is het in IJsland gemiddeld rond de 25 graden, dus niet zo koud als iedereen denkt! Plus je kan terwijl je in een glazen huisje, ja je hoort ons goed een glazen huisje, slaapt het noorderlicht bewonderen. De “Panorama Glass Lodge” is gelegen in Hvalfjörður, een fjord in het westen van IJsland op maar dertig minuten rijden van de hoofdstad Reykjavík. De lodge is ontworpen door Sabrina Dedler, in haar eentje na hard zwoegen dan toch mensen gevonden heeft die de lodge voor haar konden bouwen precies zoals zij wilde.

Conhouse” is het bureau dat haar huisje heeft gebouwd, net zoals zij het heeft ontworpen. En het ziet er magisch uit! Niet alleen het noorderlicht is er prachtig, ook in de cabine is het netjes. Er is een groot bed en zelfs een regendouche. Je slaapt midden in de natuur en tussen mooie uitgestrekte uitzichten, waar je af en toe ook zeehonden en walvissen kan spotten vanaf het strand.

Kosta redactie