Ik ga op reis, maar weet niet waar naartoe...

25 Februari 2019

ik-ga-op-reis-maar-weet-niet-waar-1

Voor veel mensen is het plannen van een reis het meest lastige dat ze moeten doen. Je weet soms niet wat je allemaal kan doen op je bestemming, je weet niet hoe het weer zal zijn: kortom, je hebt geen idee waar te beginnen.

Andere mensen vinden die onzekerheid juist spannend. Sommige mensen houden van de spanning ergens naartoe te gaan waar ze nog nooit geweest zijn.

Of je nu van die spanning houdt of niet, het kan erg bevrijdend zijn om uit je comfortzone te stappen. Precies daarom kan je overwegen op reis te gaan met srprs.me.

Dit is een reisbureau met een heel aparte werkwijze. Voor het grootste deel werken ze zoals elk ander reisbureau. Ze reserveren je vluchten, je hotels, je activiteiten. Wat hen anders maakt, is dat ze je bestemming geheim houden. Ja, je leest dat goed. Als je bij hen een reis plant, dan weet je je bestemming niet. Spannend, toch?

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Je kan een reis boeken door naar hun website te surfen. Daar klik je op het type reis dat je wilt maken. Denk aan een autoreis, een vliegreis, of één van hun themareizen. Je vult ook meteen jouw reisdata in. Zodra je dat gedaan hebt, vul je een aantal voorkeuren in. Je kan niet kiezen waar je naartoe gaat, maar je kan wel aangeven waar je écht niet naartoe wilt. Bijvoorbeeld omdat je er al geweest bent, of omdat het je maar niets lijkt.

Zodra je alles hebt ingevuld, gaat het reisbureau voor je aan de slag. Ze boeken alles wat je nodig hebt voor je reis. Zonder dat je weet waar je naartoe reist.

Een week voor je afreist, krijg je in de brievenbus een kraskaart. Die kraskaart moet je meenemen naar de luchthaven. Enkele dagen voor vertrek krijg je een weerbericht van je bestemming. Zo weet je wat je moet inpakken. Bikini of winterjas. Dat is belangrijk, uiteindelijk.

En dan breekt de dag van vertrek aan. Je gaat naar de luchthaven op het afgesproken tijdstip. Twee uur voor je vlucht vertrekt, kan je de kraskaart krassen. Er zullen een aantal cijfers verschijnen, die je met je smartphone kan invullen in de srprs.me website. Zodra je die nummers hebt ingevuld, verschijnt je bestemming.

Het mooie aan dit concept is dat je op beide oren kan slapen. Srprs.me kiest enkel veilige bestemmingen, met goede hotels en interessante locaties. Gaat het toch mis, dan heb je een noodnummer dat je kan bellen.

 

Verrassing!

Een tijdje geleden boekte ik een reis met srprs.me. Omdat ik mij wel eens graag laat verrassen.

Tezamen met een vriendin ging ik naar de luchthaven. Onderweg praatten we volop over onze bestemming. Ons weerbericht zei dat het 28°C was op onze bestemming. We waren er dus van overtuigd dat we richting Kroatië of Griekenland gingen. Spannend!

We krasten onze kraskaart, vulden de cijfers in en… we gingen naar Wenen. Wenen! Dat hadden we nooit geraden. We waren in de wolken, want daar wilden we allebei al langer naartoe. De verrassing droeg dus extra bij aan de feestvreugde. We gingen naar Wenen!

 

Kriskras door Wenen

Onderweg naar Wenen vroegen we ons af wat we allemaal zouden meemaken. De stad was onze speeltuin, we zouden alles verkennen. En dat is exact wat we deden. We genoten van het warme weer, van de levendige stad. We struinden door de brede straten, langs de paleizen en de herenhuizen. We sprongen elk museum binnen waar we voorbij kwamen.

Want dat is het mooie aan deze formule. Je vertrekt volledig onbevangen op reis. Je hebt geen tijd om alles kapot te plannen, je moet improviseren. Daarvoor heb je een sportieve houding nodig, want soms gaat het al eens mis. Zo aten we één avond in een geweldig lekkere én goedkope pizzeria, maar maakten we de volgende avond een inschattingsfout en aten we slecht in een veel te dure Chinees.

Maar, hey, dat gebeurt soms ook als je je reis helemaal gepland hebt, toch?

Lotte Wildiers