Ikea begint met verkoop van tweedehandsmeubels

10 Juli 2018

ikea-begint-met-de-verkoop-van-tweedehandsmeubelen-1Ikea is al langer bezig met het aannemen van tweedehands meubels, maar niet veel mensen weten dit.

In 2014 had Ikea al een tweedehands plan. Toen was het enkel mogelijk in België, en dat verliep zeer goed. Ikea ging toen met België samenwerken met een reeks kringloopwinkels om het hergebruik van meubelen te stimuleren.

Volgens onderzoek van Ikea weten mensen niet goed waar ze met oude meubelen terechtkunnen. Daarom organiseerde de keten dat mensen eens per week op het parkeerterrein van een viertal Belgische Ikea-vestigingen oude meubelen konden wegschenken. Die worden dan doorverkocht door de zogeheten Kringwinkels. De actie heette “Red de meubels” en die actie komt nu naar Spanje.

Ikea was in december 2016 begonnen met een proef in Spanje waarbij de Zweedse meubelgigant tweedehands gebruikte meubels verkocht. Onder de noemer “Salvemos los muebles”. Ze begonnen in drie winkels rondom Madrid.

Blijkbaar is deze proef goed verlopen want de aankoop en verkoop van gebruikte meubels zal nu ingevoerd gaan worden in alle Ikeawinkels in Spanje. Het is een leuk initiatief en we hopen dat Ikea dit idee ook doorzet naar andere landen.

Kosta redactie