Inpluggen van de USB-stick

24 Januari 2018

inpluggen-van-de-usb-stick-1Je USB-stick in één vloeiende beweging inpluggen, het blijft gokken. De eerste poging mislukt altijd, maar hoe komt dat nu?

Volgens één van de uitvinders van de USB ligt dat aan een designfout. Je kunt opgelucht ademhalen. Het geklungel met je USB-stick heeft niets met jou te maken, maar wel met het design van de ingang van het apparaat. Je kunt de USB slechts op één manier in je computer steken. Daar schuilt het probleem.

Wanneer je de stick er met de verkeerde kant naar boven insteekt, blokkeer je de ingang. Het zou dus eigenlijk gebruiksvriendelijker zijn om een USB-aansluiting te hebben waar de stick op beide manieren in kunt steken.

Aangezien het nut van de USB nog onzeker was in de beginjaren van de pc, wilde het ontwerpteam hier niet te veel kosten aan spenderen. Een tweezijdige ingang heeft dubbel zoveel bedrading en schakelingen nodig, wat tot een hoger prijskaartje leidt. Die kosten zouden ze dan moeten doorrekenen aan de consument. Het probleem van de USB ligt dus duidelijk niet aan je technologische skills en is volledig in het voordeel van je portemonnee.

Kosta redactie