11 december: Internationale bergdag

11 December 2019

internationale-bergdag-2019-1Torenhoog, majestueus en mooi. Bergen zijn enkele van de mooiste natuurstructuren, stevig en vorstelijk, ze staan tegen de hemel, zo groot dat ze het hele landschap in de schaduw kunnen vangen en de verwoestingen van de stormen tegen hun flanken kunnen keren.

Ze zijn de bron van recreatie en bron van inkomsten, met besneeuwde hellingen die de liefhebbers van skipistes voorzien, en mineralen in overvloed voor degenen die dapper genoeg zijn om zich in hun stenige kanten te verdiepen. In bepaalde delen van de wereld zijn ze ook een bron van unieke landbouw, die voldoende ruimte biedt voor de productie van producten die het best groeien op hun hellingen. Koffie, cacao, kruiden, specerijen. De internationale bergdag is uw kans om deze unieke landvormen en alles wat ze te bieden hebben, te gaan waarderen.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft deze dag in het leven geroepen om te helpen bij het bewustmaken van alle zaken waar we voor afhankelijk zijn van de bergen. Of het nu gaat om alle bovengenoemde glorieën, of hoe noodzakelijk ze zijn voor de gezondheid en het welzijn van de flora en fauna die de bergen hun thuis noemen, de Internationale dag van de Bergen promoot ze allemaal.

Kosta redactie