Internationale dag van het geluk

20 Maart 2018

20 maart 2018

internationale-dag-van-geluk-1De Internationale Dag van het Geluk wordt wereldwijd op 20 maart gevierd. De Internationale Dag van het Geluk werd ingesteld door Verenigde Naties adviseur Jayme Illien op 28 juni 2012, toen alle 193 lidstaten van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties met unanimiteit VN resolutie 66/281 de Internationale Dag van het Geluk aannam.

In 2013 werd de eerste Internationale Dag van het Geluk gevierd en op gang getrokken samen met Ndaba Mandela, kleinzoon van Nelson Mandela, en Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary Clinton, op de TedXTeen conferentie in New York. De Verenigde Naties en de United Nations Foundation hielden ook ceremonies en vieringen.

In 2014 werd de tweede Internationale Dag van het Geluk gepromoot door Pharrell Williams en de United Nations Foundation met 's werelds eerste 24-uur-muziekvideo op de tonen van het lied "Happy". Men riep mensen van over heel de wereld op om hun eigen muziekvideo bij het nummer te maken om de eerste wereldwijd door het publiek gemaakte 24-uren muziekvideo.


In 2015 werd de derde Internationale Dag van het Geluk gepromoot door Pharrell Williams, de Verenigde Naties en de United Nations Foundation naast andere globale campagnes.

Kosta redactie