1 oktober: Internationale Koffiedag

1 Oktober 2019

internationale-koffiedag-2019-1Koffie in de ochtend, koffie en een praatje met oude vrienden, koffie gaan drinken met je nieuwe afspraakje - we drinken dag en nacht koffie met vrienden, zakenrelaties en geliefden. Je hoeft alleen maar door de dichtstbijzijnde hoofdstraat te lopen en het aantal koffieketens te noteren om de onze liefdesrelatie met onze favoriete cafeïnehoudende drank te beseffen.

Koffiedag draait ook rond de lange geschiedenis van de drank: de eigenschappen van koffiebonen zouden voor het eerst ontdekt zijn in Ethiopië. De bonen zijn eigenlijk de pitten die in de koffiebes of kers worden aangetroffen. Het verhaal gaat dat een 9e eeuwse geitenhoeder hun stimulerende werking op zijn geiten opmerkte en begon te experimenteren.

Koffie drinken was oorspronkelijk populair in de Arabische wereld vanaf ongeveer de 15e eeuw en verspreidde zich over Azië, vervolgens naar Italië, Europa en Amerika - en tenslotte naar uw koffiekopje.

Vandaag de dag is koffie een van 's werelds meest geteelde gewassen, dus is het kopen van ethisch geteelde koffie des te belangrijker - wees selectief in het kopen van uw kopje koffie en het ondersteunen van ethische handel.

Dus als je vandaag je kopje koffie drinkt, adem het aroma in, proef de donkere en volle smaak, denk na over het verhaal - maar geniet er vooral van.

Kosta redactie