Interview met Freddy Tamminga

18 Oktober 2020

interview-met-freddy-tamminga-1Na in 2014 verhuist te zijn naar de Costa del Sol begon Freddy in 2015 met zijn bedrijf Tango Tickets die zich bezig houdt met het kopen en verkopen van o.a. voetbalkaarten. Ook kennen we Freddy van zijn artikelen in de Kosta, over restaurants en leuke eetgelegenheden waar hij sinds 2017 over schrijft.


Waarom ben je juist nu (in de crisis tijd) begonnen met een nieuw bedrijf?

Ik heb samen met 2 vrienden/compagnons een bedrijf in de verkoop van tickets voor voetbalwedstrijden en andere evenementen. Toen we begin dit jaar voor het eerst van Corona hoorden dachten we nog dat het wel mee zou vallen maar eind februari stortte de markt volledig in. Stadions gingen op slot en alle evenementen wereldwijd werden afgelast.

Met het EK voetbal en de Olympische Spelen op komst waren we klaar voor een fantastische zomer met veel business. In plaats daarvan zaten we half maart allemaal thuis en gebeurde er helemaal niets meer. Personeel ontslagen, kantoor opgezegd en in plaats van tickets verkopen moesten we reeds betaalde aankopen gaan terugbetalen.

Loodzware tijden en toen we ons realiseerden dat deze situatie voorlopig niet zou veranderen heb ik besloten iets anders te gaan ondernemen. Een vriend uit Nederland belde me op om te vragen hoe het met me ging. Hij heeft zijn sporen verdiend in de telemarketing, bood mij aan om vanuit huis te gaan bellen voor zijn callcenter in Nederland en dat heb ik gelijk gedaan. Werken op een Nederlandse telemarketing campagne vanuit huis gaat heel gemakkelijk omdat het belsysteem ‘web based’ is. Zodoende ontstond het idee om een nieuw callcenter te starten in mijn woonplaats Fuengirola.


Waarom juist telemarketing?

Omdat het nog steeds een belangrijke business is waarin veel geld wordt verdiend.
Bovendien is het een business die ‘ corona proof’ is. Ga maar na…, mensen werken zoveel mogelijk vanuit huis en zijn dus bereikbaar. Bovendien bieden onze diverse campagnes serieuze besparingen op vaste maandelijkse lasten zoals Energie, TV en Internet en Mobiele Telefonie en dat komt iedereen natuurlijk goed uit in deze moeilijke tijden.


Hoe komen jullie aan de telefoon nummers?

De diverse campagnes die we draaien voor diversen Nederlandse opdrachtgevers worden compleet aangeleverd met belbestanden.


Wat heb je nodig om bij jullie te beginnen?

Om te beginnen een flinke dosis ambitie en doorzettingsvermogen. Ervaring is een pre maar niet noodzakelijk. Als je een vlotte prater bent en je hebt enig zakelijk inzicht dan trainen wij je tot Top Telemarketeer. We werken uitsluitend met autonomo’s. Mensen die hun administratieve zaken op orde hebben en kunnen omgaan met de geboden vrijheid en verantwoordelijkheid. Als je uit het juiste hout gesneden bent dan heb je bij ons een prachtige job en kun je veel geld verdienen.


Hoe reageren mensen die jullie bellen in het algemeen?

Dat is heel verschillend. Niet veel mensen zitten op onze telefoontjes te wachten natuurlijk. Toch maken de meeste mensen wel even tijd om te luisteren wat ons aanbod is. We bekijken samen met de klant wat de huidige kosten zijn en wat we kunnen besparen. Uiteindelijk wil iedereen dat.


Hoe kan een bedrijf van jullie diensten gebruik maken (bv het verkopen van contracten)?

Als een bedrijf een callcenter zoekt om producten of diensten te verkopen, lidmaatschappen af te sluiten of data te verrijken dan gaan we met hen in gesprek.

Als de vergoedingen goed zijn zodat we onze medewerkers ruim kunnen belonen nemen we de campagne op in onze lijst en kunnen onze telemarketeers erop gaan bellen.


Hoeveel verdient jullie beste telemarketeer per maand?

De grootverdieners zijn de telemarketeers die veel uren maken, ook ’s avonds nog klanten terugbellen en vooral langdurige, zakelijke contracten afsluiten voor energie. Zij verdienen €3000 - €5000 bruto per maand. Bruto want daar moet de inkomstenbelasting en seguridad social natuurlijk nog vanaf. Ondanks dat, een fantastisch inkomen!


Is er nog iets dat je kwijt wilt?

Ik vind de uitspraak van Oscar Wilde mooi weergeven wat ik de laatste maanden heb doorgemaakt en hoe ik ertoe ben gekomen om iets nieuws te beginnen.
Hij zei ooit het volgende;

“We are all in the gutter but some of us are looking at the stars”

Ook ik heb been poosje bij de pakken neer gezeten toen we ineens in lock-down zaten en geen kant meer op konden. Ik ben blij dat door de gesprekken met Bart (compagnon) ik nieuw perspectief zag in de toekomst en een stip aan de horizon.


Freddy Tamminga - DEB Telemarketing - https://www.deb-telemarketing.com

Kosta redactie