Interview met Pedro Sauviller alias ‘El Rubio’

8 Juli 2019

interview-met-pedro-sauviller-alias-el-rubio-1Op een mooie lentemorgen in Málaga, heb ik afgesproken met Peter Sauviller, of Pedro zoals de meeste mensen hem noemen. Zijn artiestennaam is ´El Rubio´ (De Blonde), en Pedro woont inmiddels reeds 10 jaar in Spanje. Hij groeide op in een volkswijk in Antwerpen maar van jongs af aan namen zijn ouders hem jaarlijks vele maanden mee naar Andalusië. Zijn moeder heeft Spaanse ´Gipsy – roots´ en met het hele gezin reisden ze veel rond in de streek waar de Flamenco-muziek is uitgegroeid tot wat het nu is.

Pedro vertelt dat deze zomers hem hebben gevormd en hij voelt zich daardoor meer Andalusiër dan iets anders. Na vele omzwervingen in de wereld heeft hij een leven opgebouwd in het zuiden van Spanje. Samen met zijn vrouw Carmen en zijn dochter Alegria heeft hij 8 jaar in Competa gewoond en nu woont hij al weer 2 jaar in Málaga.

Dat Pedro hier heel goed past, merk je ook aan zijn levensinstelling. Hij geniet van het leven als een echte Spanjaard. Van het eten, van gezelligheid, van buiten zijn, van lachen. Zijn toewijding aan zijn gezin is grenzeloos, hij maakt gemakkelijk contact en heeft maar weinig vooroordelen. Simpel genieten van het leven doet hij het liefst, terwijl hij tegelijkertijd zijn leven lang een grenzeloze nieuwsgierigheid heeft, waardoor het heel prettig communiceren is met hem.

Maar als er iets is, waar Pedro´s liefde voor de streek in naar voren komt, dan is het wel muziek. Wanneer hij de klassieke Spaanse gitaar in zijn handen heeft en begint te spelen, geloof je niet dat deze man ooit geboren is in België. De manier waarop hij speelt, opgaat in de muziek, zingt en geniet, brengt alles samen waar Pedro voor staat en maakt Spanjaarden eerst stil en daarna euforisch. Heel zijn leven speelt hij al gitaar en als hij een moment over heeft, is muziek maken wat hij het liefst doet.

Pedro staat momenteel op een belangrijk kruispunt in zijn leven. Zijn part-time werk als ingenieur op een boot in de haven van Antwerpen heeft hem de poorten naar Spanje geopend. Echter zou hij nu het liefst zijn passie volgen en muziek meer centraal stellen in zijn leven. En zoals het vaak gaat als iemand echt zijn passie gaat volgen, komen er dingen op je pad die anders niet zouden gebeuren. Zo ontmoette Pedro in 2016 de beroemde Belgische diskjockey Buscemi, een begrip in de latin-dance wereld die zijn sporen al vele jaren heeft verdiend. Er was onmiddellijk een klik tussen deze twee mannen. Buscemi voelde dat Pedro met zijn gevoelige en energieke gitaarspel en rake, herkenbare teksten wel eens goed zou kunnen passen in zijn repertoire.

Dit heeft inmiddels geresulteerd in het eerste album / EP van de twee artiesten en hiermee zijn de eerste stappen gemaakt richting een bijzondere samenwerking die Pedro de kans geeft zijn passie uit te leven. De fijne chill-out tunes van Buscemi zijn de basis en de liedjes en het spel van Pedro versmelten hier moeiteloos mee. Alsof het altijd zo had moeten zijn. De teksten zijn eenvoudig, uit het leven (van Pedro) gegrepen en spreken velen aan omdat het gaat over het leven, over geluk, over liefde, over genieten en … over Andalusië. In Competa is ´El Rubio´ een begrip, en zijn de mensen inmiddels vergeten dat Pedro zijn wortels, behalve in Spanje, ook nog in België liggen. Ik geloof dat het een kwestie van tijd is dat Pedro ook de rest van de streek, het land en misschien wel de wereld gaat veroveren.


Win een Meet&Greet

Speciaal voor deze gelegenheid bieden we een extraatje voor 3 Kosta lezers: een ´Meet&Greet´ met Pedro waarbij hij één van zijn nummers live zal spelen.

Je kan deze ontmoeting winnen door van 8 juli t/m 14 juli dit artikel te delen via Facebook én een commentaar te plaatsen onder het artikel op onze Facebook pagina. De winnaars zullen dan op 15 juli hieruit willekeurig gekozen worden.

www.facebook.com/Kostanieuws/

Kosta redactie