logo
je-collegas-maken-je-dik-1

Je collega´s maken je dik

Als één van je collega´s een traktatie meeneemt naar het werk, dan maakt dat je werkdag fleuriger niet? Iedereen vindt het wel al eens leuk om een snoepje te kunnen eten terwijl je aan het werken bent. Maar wat als al deze kleine traktaties je dik maakt?

Bij iVox hebben ze onlangs onderzoek gedaan naar de snackgewoontes van werknemers. Daarbij hebben ze duizend werkende Belgen tussen 18 jaar en 60 jaar ondervraagd. Uit de resultaten blijkt dat we een zwak hebben voor ongezonde snacks.

Slechts 40% kiest voor een gezond alternatief wanneer ze honger hebben. Hier gaat het vooral ook om vrouwen en oudere werknemers. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat collega’s een cruciale rol spelen als het op ons snoepgedrag aankomt. 50% van alle ondervraagden kan een traktatie namelijk maar moeilijk weigeren. Ook wanneer we spontaan iets aangeboden krijgen, hapt 49% toe.

Misschien in het vervolg neen zeggen tegen een traktatie of misschien kan je je collega’s aanmoedigen om ook gezonde traktaties mee te brengen.

Het belangrijkste is dat je tijd neemt als je eet. Eten en werken is ongezond en zorgt ervoor dat je minder voldoening haalt uit je eten waardoor je dus sneller naar een snack grijpt!

Kosta redactie