Je hond weet wie het goed met je voor heeft en wie niet

23 September 2018

je-hond-weet-wie-goed-is-1Dat de hond de beste vriend is van de mens daar bestaat geen twijfel meer over, maar nu is het ook nog eens bewezen! In Amerika voerden ze een onderzoek uit naar de inzichten die honden hebben. De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Neuroscience and Biobehavioural reviews. En de resultaten spreken voor zichzelf!

Voor het onderzoek werden hondeneigenaars gevraagd om verschillende scenario’s te spelen, terwijl hun hond toekeek. De eigenaars moesten een container openmaken en twee mannen om hulp vragen. In het eerste scenario helpen ze elkaar, in het tweede scenario weigeren de mannen op een agressievere manier om te helpen.

Ter afsluiting van de proef gaven de mannen in beide scenario’s een snoepje aan de honden. En hier wordt het interessant: in het eerste scenario namen de honden het snoepje zonder problemen aan. In het tweede scenario daarentegen, waar één van de mannen gemeen was tegen hun eigenaar, waren de honden meer geneigd om het snoepje te weigeren. De onderzoekers konden zo concluderen dat honden in staat zijn om te zeggen of iemand gemeen is en ze dan ook anders te behandelen.

Dus als je hond gromt naar iemand of heeft het niet zo voor iemand denk dan eens twee keer na, misschien probeert je trouwe viervoeter je te waarschuwen!

Kosta redactie