Julio Iglesias

9 Juli 2018

julio-iglesias-1

Wist je dat deze wereldberoemde Spaanse charmezanger meer dan 300 miljoen albums verkocht heeft?
“To all the girls I´ve loved before”, wie kent het niet....

Als een kind van de jaren zeventig en met een vader die destijds ogenschijnlijk veel op hem leek, kon ik moeilijk om de figuur van Julio Iglesias heen. Deze charmante, goedlachse donjuan uit de Spaanse hoofdstad verleidde, met zijn zeemzoete stem, ruim 35 jaar lang vrouwen van over de hele wereld. Zijn romantische nummers en charisma deden ontelbaar veel vrouwenharten sneller slaan.

In 2002 werd er in Marbella een straat naar Julio Iglesias genoemd en in 2005 werd de zanger uitgeroepen tot ereburger van Madrid. Hij kreeg prijzen en eretitels van over de hele de wereld en is tot op vandaag de meest succesvolle Spaanse zanger ooit.

Als jonge snaak ambieerde Julio Iglesias nochtans een voetbalcarrière bij Real Madrid. Op 19-jarige leeftijd raakte de keeper echter betrokken bij een verkeersongeval, met een verlamming van het onderlichaam en littekens in het aangezicht tot gevolg. Tijdens zijn revalidatieperiode, die uiteindelijk drie jaar in beslag zou nemen, begon hij teksten te schrijven en leerde hij zijn eerste akkoorden op gitaar te spelen. Als bij wonder slaagde hij er uiteindelijk toch in om opnieuw te lopen. De littekens op zijn linkerwang groeiden uit tot een soort van handelsmerk, zonder dat ze ooit in beeld gebracht werden. Op elke foto die later nog van hem gepubliceerd werd, zou de trotse Julio enkel in profiel - langs de rechterzijde - te zien zijn.

Na de zware revalidatie trok Julio naar Cambridge om rechten te studeren. Tijdens deze periode coverde hij nummers van onder meer Tom Jones in de plaatselijke kroegen. In 1968 nam hij deel aan het “Songfestival van Benidorm”, wat het definitieve begin betekende van zijn zangcarrière.

De Spaanse donjuan stapte twee keer in het huwelijksbootje en kreeg maar liefst acht kinderen, waarvan vijf met een 25 jaar jonger Nederlands fotomodel, Miranda Rijnsburger. De twee hebben intussen al bijna 20 jaar een relatie en wonen samen in Amerika. Samen delen ze nog een huis in Puerto Rico en een stulpje onder de Marbellaanse zon. Nabij het dorpje Ojén, ligt de finca - die voorlopig nog op naam staat van vrouw Miranda - op een perceel van meer dan 55 voetbalvelden groot. Sinds kort staat het huis te koop en voor een kleine 145 miljoen euro kan het van jou zijn.

Julio’s oudste zonen - uit zijn eerste huwelijk - traden allebei in zijn voetsporen. Vooral zijn jongste zoon, Enrique, is goed op weg om het succes van zijn vader te evenaren. Als Julio en Enrique het nog bonter willen maken dan hun voorganger, wijlen Iglesias Senior, zullen “de vrouwenmagneten” nog een aardig tandje moeten bijsteken. Toen de 90-jarige opa Iglesias Puga in 2005 stierf, was zijn 48-jarige vriendin net zwanger van hun tweede kind. De legendarische vrouwenversierder, Don Juan, zou wellicht jaloers op hem geweest zijn.

Ilse Vanaken