Kindernamen Nederland

8 Februari 2018

kindernamen-nederland-1Nederlandse ouders kozen vorig jaar het vaakst voor Noah als naam voor hun pasgeboren zoon, waar Emma favoriet was als meisjesnaam. In 2016 waren Daan en Anna de populairste kindernamen, een jaar eerder was dat Liam voor jongens en net als in 2017, Emma voor meisjes.

De top vijf bestaat bij de meisjes verder uit de namen Tess, Sophie, Julia en Anna; bij de jongens uit Sem, Lucas, Finn en Daan. In de lijst werkt de SVB, die de kinderbijslag uitkeert, overigens met unieke namen en de unieke spelling van de naam. Men telt dus geen namen op die bijna identiek zijn. Als ze dat wel zouden doen dan zou de top tien er heel anders uitzien. Want dan blijkt Luuk (inclusief Luc en Luke) de populairste naam te zijn in 2017.

Opvallend is verder dat het succes van autocoureur Max Verstappen ook de babykamers bereikt. Vorig jaar kregen 437 baby's deze naam, wat Max de achttiende plaats op de lijst oplevert. De voorgaande twee jaren was de naam nog niet te vinden in de top twintig.

Kosta redactie