Kleding passen wordt misschien betalend

26 Oktober 2018

kleding-passen-wordt-misschien-betalend-1Je gaat naar een kledingwinkel toe, zoekt leuke kleding uit en gaat deze passen in een van de pashokjes. Na het passen en eventueel het maken van selfies geef je de kleding terug en verlaat je zonder een cent uit te geven de winkel.

Eenmaal thuis pak je de smartphone, de tablet of ga je achter de computer zitten om via internet goedkoper dezelfde kleding uit te zoeken, te bestellen en dan later thuis te ontvangen. Ook al klinkt dit iets dat bijna niet voorkomt, toch is het een echt probleem.

Volgens regiominister van Economische Zaken in Castilla y León Pilar del Olmo heeft ze deze klacht veel gehoord van de kledingsector. Veel winkeliers klagen over dat klanten wel binnen komen en dingen passen, maar bijna niets kopen. Ze gaan dan liever terug naar huis en kopen een item dat leek op het item in de winkel ergens anders goedkoper.

Pilar del Olmo zegt dat dit niet alleen een probleem is in de deelstaat Castilla y León maar dat dit ook gehoord wordt in andere autonome deelstaten. Om de echte winkels te laten overleven en enigszins toch iets te verdienen als er geen kleding wordt verkocht, lijkt het de autonome minister een goed idee om een bepaald bedrag te vragen voor het passen van kleding.

Niet alleen kleine winkels, maar ook grote winkelketens zoals Mango lijden hieronder.

Kosta redactie