Koppel verliest bijna 65 miljoen euro

26 September 2018

koppel-verliest-bijna-1Winnen met de loterij, het is voor velen een droom, maar wat als je dan eindelijk de lotto wint en iemand scheurt je winnende loterijkaartje in twee?!

“Als fervente speler had ik enkele biljetten tegelijk op zak”, verteld Fred de eigenaar van het winnende biljet. “Ik wilde weten of ik iets gewonnen had en dus liet ik ze controleren. Die jongen haalde ze door de machine. Als er niets uit de bus kwam, scheurde hij ze in tweeën en gooide hij ze in de vuilbak. De normale gang van zaken, kortom.”

De kassier ging net iets te snel. “Plots klonk er een speciaal geluidje. Ik had niet alleen gewonnen, ik moest ook de loterij bellen.” Alleen lag dat papiertje dus al gescheurd in de prullenbak. “De werknemer zag zijn fout in en gaf me beide helften. Gelukkig waren de nummers nog duidelijk leesbaar. Thuis controleerde ik het nog eens, en jawel: kassa kassa!” “Lesley (Freds vrouw) dacht eerst dat we 5,7 miljoen pond gewonnen hadden, maar ze had zich mislezen. Die komma was overbodig!

Ik belde vervolgens naar Camelot, de organisatie die de trekking in goede banen leidt. Ik voelde me opvallend rustig op dat moment, volgens mij was het nieuws nog niet helemaal tot me doorgedrongen.” “Ik legde kalm uit wat er gebeurd was. Gek genoeg heb ik me nooit zorgen gemaakt over een goede afloop: dit was gewoon een stom foutje dat diende rechtgezet te worden.”

Gelukkig maar!

Kosta redactie