Kosta Auto´s

3 Januari 2009

kosta-autos-1

Deze zomer ben ik met mijn gezin heerlijk op vakantie naar Amerika gegaan. Heen vlucht naar Los Angeles, om daarna een fantastische trektocht langs alle bezienswaardigheden van California te ondernemen. Voorts trokken wij verder in onze gehuurde Chevy Suburban naar de zoutheuvels van Death Valley, een gebied waar alles ook echt dood is. Teksten als: extreme hittewaarschuwing of schakel de auto airco uit ter voorkoming van oververhitting van de motor, doen je twijfelen om het gebied in te rijden.

 


kosta-autos-2

De temperatuur, door de auto gemeten was 50 gr C. De mooie witte kleurschakeringen van de zoutheuvels waren een lust voor het oog. Plotseling werden we verrast door een gecamoufleerde Mercedes E, waarmee ze aan het testen waren en die pas in 2010 op de Nederlandse markt uitkomt, gevolgd door een Mercedes G klasse.

 

kosta-autos-3

Mijn mannen zijn autoliefhebbers puur sang en er volgde dan ook een avontuurlijke achtervolging. In de hoop ons af te schudden schoten de heren testrijders een zijweg in maar aangezien mijn zoon coureur is had het Mercedes test team pech. Na enkele foto’s te hebben geschoten vervolgen wij onze weg, de Mercedes testrijders nijdig kijkend achterlatend.

 

kosta-autos-4

Veel auto’s uit de hogere prijsklasse worden in Death Valley uitgetest vanwege de extreme omstandigheden en hoge temperaturen. Ik heb verschillende foto’s kunnen nemen. Enkele ogenblikken later parkeert een testrijder met een nieuwe gecamoufleerde BMW Z4 binnen ons oogbereik en even later nog eens een BMW X5M. De foto’s van de Z4 laten zien dat hij een harde kap krijgt i.p.v. een zachte kap. De Mercedes E testauto had een led verlichting in de koplampen.

Kosta redactie