Pantone: Kleur van het jaar

28 Maart 2019

kosta-trends-pantone-kleur-van-het-jaar-1

Na een analyse van de kleurentrends, heeft Pantone als kleur van het jaar 2019 gekozen voor Living Coral. In tegenstelling tot de kleur van het jaar 2018 - Ultra Violet - is de koraalkleur veel lichter.

De kleurtrend is “een stimulerend en levendig oranje met een gouden ondertoon”.Pantone werd dit jaar beïnvloed door de oogverblindende schoonheid van de onderwaterwereld. Zoals de naam Living Coral suggereert, probeert Pantone de energiegevende, levensbevorderende kracht van de kleuren van de natuur met haar heldere tint tot uitdrukking te brengen.

Living Coral zal dit jaar een impact hebben op een breed scala van industrieën, waaronder mode. De levendige tint stimuleert experimentele en kleurrijke looks. De trendkleur is perfect voor mannen en vrouwen.

Als u het discreter wilt, kan Living Coral ook alleen als accent worden gebruikt met behulp van sieraden of sjaals. Het zal niet alleen de mode- en schoonheidsindustrie maar ook de interieursector en de cosmetica-industrie beïnvloeden. met een gouden ondertoon. Wij zijn alvast fan!

Meer informatie: www.pantone.com

Kosta redactie