Kosta Trends kosta-trends-van-de-maand-juli-1
van de maand juli

1 Juli 2018


 

 

 

Parfum: Gucci Bloom Acqua Di Fiori

kosta-trends-van-de-maand-juli-2

Om de rijke witte bloemengeur van Gucci Bloom te creëren, selecteerde creatief directeur Alberto Morillas de natuurlijke ingrediënten om zijn idee van een prachtige, weelderige tuin uit te drukken. Een trio van essences creëert de nieuwe verhaallijn van het aroma. De in India verzamelde absolute tuberoos vermengt zich met het extract van jasmijnknoppen om een frisse geur van wit en bloemblaadjes op de huid achter te laten. De piscuala is een zeldzame kruipplant, ontdekt in Zuid-India, waarvan de witte kleur geleidelijk roze en vervolgens rood wordt wanneer de bloemen bloeien, met een licht gepoederde vrouwelijke bloemengeur.

Meer informatie: www.perfumesclub.com

 

 

Schoenen Hinia

kosta-trends-van-de-maand-juli-3

“We zijn wat we kopen” is hun motto en dit is omdat de HINYA’s een geschiedenis achter zich hebben waarmee ze de manier waarop het geconsumeerd wordt willen veranderen. Ze worden volledig met de hand gemaakt door vakbekwame ambachtslieden die slechts 5 paar per dag maken. Het is een Spaans modebedrijf dat er trots op is schoenen van de hoogste kwaliteit te maken. Het schoeisel wordt in Mexico vervaardigd. De lederen bovenzijde van de schoenen wordt van 100% gevlochten koeienleder gemaakt, wat resulteert in een uniek product van de hoogste kwaliteit, met de hand geverfd met plantaardige kleurstoffen en geweven door vakmensen. Ze hebben een lederen zool en een interne EVA binnenzool waardoor ze comfortabel, ademend en zacht zijn voor dagelijks gebruik. De zool is gemaakt van antislip rubber.

Meer informatie: www.hinia.com


 

Shampoo bars

kosta-trends-van-de-maand-juli-4

Met de shampoo bars gaan we terug naar de goede oude tijd toen zeep nog enkel als een stuk zeep bestond en nog niet in flesjes zat. De shampoo bars worden steeds populairder omdat ze ‘zero waste’ zijn, doordat ze geen plastic verpakking hebben, ze lang houdbaar zijn, zuinig in gebruik en goedkoop. Ze zijn ook heel handig om mee te nemen op reis, want je hoeft alleen maar een blokje mee te nemen en geen grote flessen. Het is heel gemakkelijk in gebruik, net zoals een gewoon stuk zeep voor je huid. Je neemt een blokje zeep en maakt het nat onder de kraan. Laat goed schuimen in je handen en doe dan het schuim op je haar. Masseer goed in en spoel uit net zoals andere shampoos.Verschillende winkels hebben reeds de shampoo bars en anders kun je ze ook online vinden.

Meer informatie: www.lush.com

 

 

Cactussen en vetplanten

kosta-trends-van-de-maand-juli-5

2018 is het jaar van de cactussen en vetplanten. Ze duiken overal op in de huiskamers, maar ook in allerlei decoratiewinkels kom je tal van cactusdecoraties tegen. Je vindt schilderijen, muurstickers, lampen, keramische cactusbeeldjes en nog veel meer. Ook ze zelf maken van beschilderde stenen is een trend.
Voor wie graag een echte cactus of vetplant in huis haalt is het de ideale plant voor wie druk bezet is. Ze zijn namelijk heel eenvoudig in onderhoud. Je moet ze maar één keer per maand water geven en mocht je het alsnog vergeten, dan is dat meestal nog geen groot probleem. Het is ook fijn dat er een grote variëteit aan cactussen en vetplanten bestaat. Van heel klein, tot heel groot, met mooie bloemen, enz. Keuze genoeg dus voor iedereen. Op onderstaande site kun je leuke cactusdecoraties terugvinden.

Meer informatie: www.bordallopinheiro.com

Kosta redactie