logo

Kosta Trends kosta-trends-van-de-maand-juni-1
van de maand juni


 

 

 

De kraanvogel als nieuwe trend

kosta-trends-van-de-maand-juni-2

Ook net een muur behangen met een hippe flamingoprint en een t-shirt gekocht met deze roze exotische vogel op één poot? Te laat! Wie hip wil zijn, vrolijkt zijn interieur en outfit op met een kraanvogel. De grote flamingo drijfmatten van vorige zomer zijn niet langer populair. Ze waren al even te spotten in interieurwinkels, maar ook de modewereld lijkt interesse te hebben voor de kraanvogel. Een elegant en vrolijk paar oorringen, een beeldje in je tuin of kleurrijk op je sokken. “De kraanvogel is al jaren populair in interieurs, net zoals allerlei andere vogels in het algemeen,” legt trend- en colorwatcher Hilde Francq uit. Wie op zoek is naar mooie oorbellen met kraanvogels voor deze zomer kan ze vinden op onderstaande website.

Meer informatie: www.wishwill.nl

 

 

Rieten handtassen

kosta-trends-van-de-maand-juni-3

Rieten handtassen zijn deze zomer een super trend. En dat geldt zeker niet enkel voor een uitje naar het strand, want tegenwoordig zijn er zelfs clutches, rugzakjes, schoudertassen en shoppers in riet verkrijgbaar. Ideaal voor dat ultieme zomergevoel. Misschien denk je bij rieten tassen meteen aan de picknickmand van je moeder of grootmoeder, maar dat is niet langer zo. Rieten tassen zijn momenteel hipper dan ooit en ontwerpers zoals Michael Kors, Vivienne Tam, Sonia Rykiel, Miu Miu ... brachten allemaal hun eigen versie uit van de rieten tas, en het resultaat mag er zijn. Wij hier aan de Costa del Sol hebben dan nog eens het geluk dat we op elke markt wel rieten mandjes en/of handtassen kunnen vinden. Gemakkelijker kan het niet om hip te zijn met deze trend deze zomer.

Meer informatie: www.aliexpress.com


 

Sicilian Sunrise Perfume Oil

kosta-trends-van-de-maand-juni-4

Dit parfum heeft niet alleen een mooie naam, het ruikt daarbij heerlijk naar alles wat met de zomer te maken heeft. In dit flesje kan je precies ruiken hoe een ‘Siciliaanse zonsopkomst’ ruikt, of toch zou moeten ruiken. Het parfum ruikt naar citrus en hout, de perfecte combinatie dus voor de zomer. Je kunt het vinden bij de winkels ‘& other stories’ die verspreid zitten over Nederland, België, Spanje, e.a.
Het is een compact flesje dat je handig in je handtas kan steken en overal mee naartoe kan nemen en het kost maar 15 euro! Voor wie nog wat verder wil gaan is er een hele lijn met deze geur te verkrijgen, waaronder douchegel en bodylotion. Je kan het allemaal online bestellen via de website.

Meer informatie: www.stories.com

 

 

Bordallo Pinheiro

kosta-trends-van-de-maand-juni-5

Niet uit Spanje maar wel van dichtbij, namelijk Portugal. Rafaël Bordallo Pinheiro is een van de belangrijkste figuren van de Portugese cultuur van de 19e eeuw, met een opmerkelijke productie, vooral op het gebied van humoristische tekeningen, karikaturen en keramische creatie. Het geheel van zijn werk is een verontrustende actualiteit en een fundamenteel document voor de politieke, sociale, culturele en ideologische studie van een tijdperk.
In 1884 begon hij zijn productie van keramiek in de fabriek van Faianças in Caldas, onthullende stukken van groot technisch werk, artistieke en creatieve kwaliteit, het ontwikkelen van: tegels, panelen, potten, pronkstukken, buste vazen, fonteinen, kannen, schotels, parfumflessen, vazen en reuze dieren, enz. Tot op vandaag kun je zijn ontwerpen kopen. Vrolijk deze zomer je tafel op met enkele mooie, vrolijke en decoratieve stukken.

Meer informatie: www.bordallopinheiro.com

Kosta redactie