Laptops versus desktops

22 Maart 2018

laptops-versus-desktops-1Laptops en mobiele systemen hebben de bureaucomputer bijna helemaal uit de markt geduwd. Toch zijn er nog een paar goede redenen om toch voor het klassieke torenmodel te kiezen.

Ten eerste is een desktop pc makkelijker te openen om onderdelen te vervangen. Denk daarbij aan de videokaart, het interne geheugen of de processor. Als de interne hardware van een laptop gedateerd raakt, zul je al gauw een nieuwe laptop moeten kopen. Verder zijn laptopschermen meestal 15 inch of 17 inch groot. Wie op zijn bureau meerdere grote schermen nodig heeft, kan die gemakkelijk op de ingebouwde poorten van een desktop aansluiten. Ten derde, hoewel je een laptop heel handig overal mee naar toe kunt nemen, geeft een desktop meer mogelijkheden als je altijd op dezelfde plek werkt en het scheelt een boel gehannes met losse kabels en accessoires.

Ten slotte: wie interesse heeft in het bovengemiddeld zwaardere en duurdere segment van computers, zal zien dat desktops daar een betere prijs-krachtverhouding garanderen. Bij laptops betaal je eigenlijk extra voor de draagbaarheid en de look en feel, bij desktops betaal je puur voor de kracht.

Kosta redactie