Leven met het gevoel van zomeren

28 Juli 2019

leven-met-het-gevoel-van-zomeren-1Zomeren is volgens ons het gevoel hebben van innerlijk geluk, van het intens goed en zalig voelen, van warmte en genegenheid, van te beseffen dat je op het voor jouw juiste pad van je leven aan het wandelen bent. Elke dag van je leven. Elk moment dat je beleeft.

Voor velen of zelfs de meesten onder ons, en dan vooral voor diegenen die in Spanje verblijven zal dat wel niet zo moeilijk zijn, of niet? Dus werd er aan verschillende mensen gevraagd of ze het gevoel van zomeren kenden én vooral hoe ze dit gevoel konden vasthouden. Het overgrote deel kon zich vinden in de eerder geschreven stelling van het woord zomeren. Vervolgens kwamen de antwoorden op de vraag hoe ze dit gevoel konden blijven vasthouden en hoe ze het eigen konden maken voor de rest van hun leven, integreren in hun dagelijks leven.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier om zich elke dag gelukkig te voelen en vooral heel dankbaar te zijn voor het leven. Hieronder vinden jullie alvast enkele tips van de bevraagde mensen met wat extra uitleg erbij.

Eén van de meest indringende én echt werkende tip is het dagelijks luidop zeggen van een klein maar oh zo krachtig zinnetje ‘Ik ben gelukkig!’ Telkens als we deze zin uitspreken gaan we ons brein hiermee conditioneren in positieve zin. Als je dit zegt, doe het dan met een glimlach op je gelaat en geef jezelf ook het gevoel van gelukkig te zijn op dat moment. Als je het bovendien ook tegen jezelf in de spiegel zegt, maakt dat het nog veel intenser.

En ander antwoord was het veel meer naar je innerlijke gevoel te luisteren, je buikgevoel. Velen onder ons kennen dit gevoel niet eens meer omdat ze opgevoed zijn met het luisteren en handelen met het verstand, het rationele. We zijn allemaal verschillende mensen en toch worden we steeds in hokjes geduwd. En dat maakt het zo moeilijk om echt naar je buikgevoel te luisteren. Diegenen die het wel kunnen hebben een totaal ander leven, een meer intenser leven. Als je leeft volgens wat voor jou belangrijk is, ben je al een heel eind op weg om je dagelijkse portie geluk te ontvangen. Dat het voor sommigen niet makkelijk lijkt, is zeker te begrijpen. Anderzijds als je echt iets wil in je leven, ga je dat ook bereiken.

Een andere heel belangrijke tip was het leven in het nu. We weten allemaal wel dat alleen vandaag bestaat en toch leven we soms teveel in het verleden, dat we niet meer kunnen veranderen, en teveel in de toekomst, die er nog niet is. Nu genieten van elke minuut, elk uur is uitermate belangrijk voor een gevoel van zomeren. Genieten van alles wat er nu gebeurt in ons dagelijks leven. Kijk, voel, proef en wees er voor 100% bij met je aandacht en gevoel.

Ook een hele mooie en laatste tip was het gevoel dat we bij de zomer hebben, meenemen naar de volgende dag. Het met alle zintuigen genieten van de zomer, van de rust, van de natuur, de zee, de bergen, de vogels, het zalige buitenleven. Alles wat jou een echt zomergevoel geeft, een gelukmakend gevoel, dat alles neem je op in je brein en je maakt het je zo hard eigen dat je op een minder goed moment in je leven het maar hoeft op te roepen om het zomergevoel terug te krijgen. Velen hadden zich dit al eigen gemaakt en dit was één van de meest voorkomende antwoorden.

Joris Plu