Lokaal voedsel is een trend

26 September 2018

lokaal-voedsel-een-trent-1Grote winkelketens met voorverpakte groenten en fruit is niet langer waar mensen naar op zoek zijn. Lokale voeding en zelfgekweekte groenten en fruit daarentegen wel.

Groenten en fruit zelf kweken is nu de boodschap en er wordt ook steeds meer naar gevraagd op de plaatselijke markten. Ook zoeken steeds meer en meer mensen naar boeren in de buurt die groeten en fruit verkopen. Restaurants die gebruik maken van verse groenten en vers vlees zijn populairder dan restaurants die dat niet doen. En niet alleen is het allemaal zeer gewild, het is ook heel gezond!

Groenten en fruit uit je eigen tuin hebben meer smaak en geven ook meer smaak aan je eten. Je eet meer seizoensgebonden, en dat is beter voor je lichaam want als je koude groenten eet in de winter dan koelen je organen af, iets wat van pas komt in de zomer, maar erg ongezond is in de winter.

Groenten en fruit die je uit je tuin of bij de boer haalt hebben ook meer nutriënten, en minder chemicaliën. Je helpt bij de ecologie en moeder natuur, plus je leert er heel veel van bij.

Ook kruiden die je zelf teelt zijn geven meer smaak af en zijn goedkoper! Kruiden zijn gemakkelijk om te houden, zelfs voor mensen die op een appartement wonen want je hebt er niet veel plaats voor nodig. Nog een voordeel is het voldane gevoel dat je krijgt wanneer je hebt gekookt met producten die uit je eigen tuin komen, ook dat is supergezond!

Kosta redactie