Malaga enige provincie in regio waar griep de ER niet verzadigt

14 Januari 2020

malaga-enige-provincie-griep-er-verzadigt-1Het volume van de bezoeken aan de spoedgevallendienst in de week van 1 tot 7 januari lag in alle provincies 6% hoger dan in de voorgaande week, behalve in Malaga, dat nog steeds gespaard blijft van de verzadiging van de gezondheidscentra als gevolg van de griep die in andere steden heerst.

Met de gegevens die gisteren door de manager van de Andalusische Gezondheidsdienst (SAS), zijn verstrekt, is Malaga de enige provincie waar de instroom van patiënten naar de Eerste Hulp met 16,5 procent is afgenomen, vergeleken met de toename in de rest van de regio. In de eerste week van dit jaar 2020 heeft Almeria een stijging van 15,4% genoteerd; in Cádiz (9,7%); in Córdoba (11,9%); in Granada (15,5%); in Huelva (10,3%); in Jaen (13,9%) en, in Sevilla, 8,3%.

Het aantal opnames is ook gestegen ten opzichte van de vorige week. In totaal werden 5.868 opnames geregistreerd, 14,5% meer dan in de week ervoor, toen er 5.122 werden geregistreerd. Op dezelfde manier heeft deze toename zich voorgedaan in alle Andalusische provincies met uitzondering van Malaga.

Kosta redactie