Málaga haalt targets voor werkgelegenheid in 2020 niet

4 November 2018

malaga-haalt-targets-niet-1

Het gaat Málaga niet lukken de doelstellingen op het gebied van ontwikkeling van werkgelegenheid te halen. Op dit moment is 58% van de inwoners tussen de 20 en 64 jaar actief op de arbeidsmarkt. Dit zou in 2020 74% moeten zijn. Binnen de EU laat Andalusië alleen Griekenland achter zich met slechtere cijfers.

Málaga doet het beter dan Andalusië in zijn geheel maar blijft evengoed ver achter bij het gemiddelde van Spanje waar 65.5% van de bevolking werkzaam is. Ter vergelijking; in Nederland is dit 78.0%.

Experts stellen dat er meer bedrijven moeten komen om door te kunnen groeien. Het probleem is echter iets gecompliceerder. Ten opzichte van voor de crisis wordt er nu meer werk uitgevoerd door minder mensen en tegen slechtere arbeidsomstandigheden. Ook zijn er veel jongeren die hun opleiding niet afmaken (23.5%!) en vinden zij lastig een baan.

De overheid treft ook blaam. In het laatste pijljaar 2016 werd slechts 0.88% van het budget aan ontwikkeling uitgegeven. In bijvoorbeeld Duitsland was dit 2.94%.

Kosta redactie