Málaga vindt 65 miljoen aan IBI

7 Maart 2018

malaga-vindt-65-miljoen-aan-ibi-1Sinds 2014 is de belastingdienst in de provincie Málaga gebouwen aan het inspecteren. Men kijkt of de juiste gegevens zijn vastgelegd in het provinciale kadaster. Van de bijna anderhalf miljoen objecten werden bij ruim 87.000 onregelmatigheden aangetroffen.

Via fysieke bezoeken door inspecteurs en met behulp van luchtfoto's zijn alle objecten gecontroleerd. Men trof met name uitbreidingen van woningen aan, bijvoorbeeld dichtgebouwde terrassen om een extra kamer te krijgen, boerderijen in het binnenland die werden omgetoverd tot chalets, extra verdiepingen op woningen of nieuwe parkeerplaatsen en zwembaden. Dit alles zonder dat eventuele extra vierkante meters bij de belasting werden opgegeven.

Gemiddeld gaan de mensen bij wie onregelmatigheden zijn aangetroffen  150 op jaarbasis meer aan IBI betalen en  600 aan belastingen met terugwerkende kracht. Dit levert de diverse gemeentes sowieso al ruim  65 miljoen aan extra inkomsten op. Het gaat de autoriteiten dan niet om boetes, maar dat er de juiste belasting wordt afgedragen en de woningen ook op juiste wijze staan geregistreerd.

Kosta redactie