Man verliest ledenmaten na kusje hond

4 Oktober 2018

man-verliest-ledematen-na-kusje-hond-1Greg, een man uit Milwaukee, Amerika, heeft zijn handen en benen moeten laten amputeren nadat zijn hond hem een likje gaf.

Greg voelde zich plots niet helemaal goed. Zijn pijn escaleerde snel en enkele uren later viel hij plots op de grond.

“Gregs lichaam ging in een septische shock. De bloedtoevoer naar zijn organen werd steeds minder en wij brachten hem meteen naar het ziekenhuis”, vertelt een vriend, die een GoFundMe-pagina oprichtte voor zijn vriend. De conclusie van de artsen was duidelijk: capnocytophaga canimorsus. Dat is een bacterie die bij honden en katten voorkomt, en enorm gevaarlijk kan zijn voor mensen.

“Een infectie van die bacterie kan een ernstige bloedvergiftiging, een dodelijke septische schok, gangreen van de ledematen, meningitis, endocarditis en ooginfecties veroorzaken”, schrijft het National Center for Biotechnology Information. “

De bacterie was zo agressief dat Greg overal blauwe plekken kreeg. Het leek wel alsof iemand hem had geslagen met een honkbalknuppel”, aldus zijn vrouw Dawn. Greg zelf reageerde zo positief mogelijk: “Hij zei dat tegen de dokters: ‘Doe maar wat je kan om me levend te houden. Als het zo moet zijn, dan moeten we van hieruit verder.’ Hij laat zich niet doen door negativiteit”, vertelt Dawn, die met ontzag voor Greg toekijkt. “Maar hij heeft gelijk. We hebben geen keuze. We kunnen niet anders dan positief blijven en er het beste van maken”, besluit ze.

Betekend dat nu dat we geen honden- of kattenkusjes meer kunnen krijgen? Natuurlijk niet, maar wees voorzichtig van welke hond je een likje ontvangt en laat je hond regelmatig eens testen op capnocytophaga canimorsus.

Kosta redactie